Packers spelen sterren van de hemel op ijskoud Lambeau

Door

Philadelphia Eagles v Green Bay Packers
Slechts drie late wedstrijden, maar de liefhebber ging met popcorn en cola (bier zo u wilt) wel klaar zitten voor drie mooie affiches. Het viel echter wat tegen. Zowel in Arizona als San Diego werd weinig gescoord. De Green Bay Packers sloegen de Philadelphia Eagles echter knock out en speelden een wereldpartij in de vrieskou van Wisconsin.

First Down
De league moet ondertussen toch echt rekening gaan houden met Aaron Rodgers en de Green Bay Packers. Met name voor rust werden de Philadelphia Eagles helemaal aan gort gespeeld. Een 6-30 ruststand en 20-53 eindstand zijn de veelzeggende cijfers. Bij de Eagles deed Mark Sanchez er alles aan een goed resultaat te behalen, en wanneer je zijn 346 yards ziet staan denk je misschien dat het wel meeviel. Toch kwamen slechts 26 van zijn 44 passes aan en gooide hij twee dodelijke intercepties. Daarnaast noteerde hij drie fumbles, waarvan hij er twee verloor. Point taken!

Aaron Rodgers speelt momenteel de sterren van de hemel. Hij noteerde 22/36 voor 341 yards en drie touchdowns. Receiver Randall Cobb noteerde geen touchdown, maar wel 129 yards. De zespunters werden genoteerd door Jordy Nelson, (rookie) Davante Adams en Eddie Lacy. Laatsgenoemde noteerde een touchdown door de lucht én over de grond. De running back speelde een zeer sterke pot met gecombineerd 114 yards. De defensie was krachtig, de aanval niet te stoppen en special teams noteerde in de persoon van tweedejaars Micah Hyde ook nog eens een prachtige punt return touchdown. Daarmee is Green Bay moment wellicht wel het meest complete team in de NFL. Op Lambeau Field in ieder geval. Volgende week speelt het team een uitwedstrijd bij divisiegenoot Minnesota. De Eagles ontvangen dan de Tennessee Titans.

Third and Long
Het blijft de Arizona Cardinals maar lukken om aan de goede kant van de streep te belanden. Het team van hoofdcoach Bruce Arians wist thuis van de Detroit Lions te winnen en was daarmee de enige divisieleider die deze speelronde een zege behaalde. Quarterback Drew Stanton was zeker niet de held van de wedstrijd, maar twee connecties in de end zone met Michael Floyd waren wel goed voor een 6-14 overwinning op de Detroit Lions. Dodelijk effectief zou je het ook kunnen noemen. Ondanks ook twee intercepties van Stanton konden de Lions niet profiteren. QB Matthew Stafford kwam tot een teleurstellende 183 yards en wist wide receiver Calvin Johnson slechts vijf maal te bereiken. Goed werk dus ook van de Cards defensie, die vier sacks noteerden. Arizona heeft met een 9-1 record in de NFC West een ruime voorsprong op de 6-4 49ers én Seahawks. Detroit moet in de NFC North nu Green Bay naast zich dulden met een 7-3 record. En de 6-0 start van de Cardinals in eigen huis? Een evenaring van hun record uit 1970. Arizona is de real deal. En speelt toevallig zijn thuiswedstrijden in het stadion waar dit jaar de Super Bowl wordt gespeeld.

De San Diego Chargers speelden een stroeve wedstrijd tegen divisiegenoot Oakland, maar trokken wel aan het langste eind. De Chargers staan in hun divisie slechts één wedstrijd achter op de Denver Broncos en Kansas City Chiefs die beiden een 7-3 record hebben. Er is dus nog veel mogelijk in de AFC West. Behalve dan voor de Oakland Raiders die nog niet wonnen dit jaar en op een 0-10 record staan. Met een eindscore van 6-13 laat het zich raden dat er weinig hoogtepunten te noteren waren in Qualcomm Stadium. De enige touchdown was na 46 seconden; een 22-yard pass van Philip Rivers op wide receiver Malcom Floyd.

Extra Point

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen