Packers’ running game helpt Green Bay langs Minnesota

Door

Green Bay Packers v Minnesota Vikings

Ondanks de blessures van Randall Cobb, Jermichael Finley en James Jones deden Aaron Rodgers en de Green Bay Packers (5-2) gewoon wat ze moesten doen. In Minnesota hoefden de Packers de bal geen enkele keer weg te punten en werd er met 44-31 gewonnen van de Minnesota Vikings (1-6).

Toch kwam de highlight van de avond niet van de kant van Green Bay, maar van Minnesota: Cordarelle Patterson opende de wedstrijd met een 109-yard kickoff return, daarmee verbrak hij het record van Jacoby Jones die vorig jaar in de Super Bowl een 108-yard kickoff return had. Beelden van Patterson’s recordbrekende return zie je hieronder:

PAT1

PAT2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Hierna namen de Packers echter de regie in handen en keken ze niet meer achterom. Vanwege de vele blessures zocht Aaron Rodgers vaak naar Jordy Nelson, de enige overgebleven routinier in de receiving core van Green Bay. Nelson zou dan ook met 7 receptions voor 123 yards en twee touchdowns eindigen.

In de tweede helft wilde Green Bay de wedstrijd controleren en toen kwam de running game, dat de afgelopen jaren toch af en toe het zorgenkindje is van de Packers, tot leven. Eddie Lacy en James Starks renden beiden voor een touchdown en zorgden er voor dat de Packers met 182 rushing yards eindigde. En dat terwijl de Vikings, met Adrian Peterson, slechts tot 111 kwamen.

Aan de kant van de Vikings was er wederom weinig reden om te juichen, de defense was wederom niet aanwezig en ook Christian Ponder, die Josh Freeman verving, kon niet imponeren. Daarnaast was het ook typerend dat ex-Packer Greg Jennings totaal geen factor was in een wedstrijd waar Aaron Rodgers, ondanks alle blessures, heer en meester was.

Met de overwinning bevestigen de Packers hun dominantie van de afgelopen jaren in de NFC North:

De Packers (5-2) hebben volgende week een extra dag rust alvorens zij het op maandagavond opnemen tegen de Chicago Bears (4-3), die het op Lambeau Field zonder Jay Cutler zullen moeten doen.

Voor Leslie Frazier – mits hij deze week aanblijft als coach – en de Minnesota Vikings (1-6) wacht volgende week een reis naar het zuiden waar ze het in het paleisje van Jerry Jones mogen opnemen tegen de Dallas Cowboys (4-4).

Ook leuk om te lezen