Overzicht Top 15 NBA Draft

Door

2014 NBA Draft

De Cleveland Cavaliers kozen Andrew Wiggins met de eerste keuze in de 2014 NBA Draft, gevolgd door Jabari Parker (Milwaukee Bucks) en Joel Embiid (Philadelphia 76ers). Zoals verwacht werden er in de top van de Draft ook een aantal deals gesloten.

De Denver Nuggets stuurden Doug McDermott naar de Chicago Bulls in ruil voor picks 16 en 19 en de Philadelphia 76ers ontvingen Dario Saric van de Orlando Magic voor Elfrid Payton. Had hij daarom zoveel moeite met de pet van de Sixers?

858287974

Aaron Gordon werd verrassend als vierde gekozen door de Orlando Magic. De Utah Jazz twijfelden dan ook geen moment en pakten als vijfde Dante Exum. De Australische guard had een aantal trotse landgenoten meegenomen in de zaal.

 

Marcus Smart werd als zesde van het bord gehaald door de Boston Celtics. Wacht? Hadden de Celtics niet al een guard in huis genaamd Rajon Rondo. Juist. Maar volgens Wyc Grousbeck, mede-eigenaar van de Celtics, zaten zijn basketball guys al weken achter Smart aan.

De Los Angeles Lakers kozen als zevende power forward Julius Randle.

 

Nick Stauskas ging als nummer acht naar de Sacramento Kings. Stauskas was één van de beste schutters in college die meer dan de helft van zijn schoten beyond the arc nam. Met zijn handshakes is ook niets mis mee.

 

De Charlotte Hornets (klinkt beter dan Bobcats) kozen Noah Vonleh, de big man van de universiteit van Indiana, als negende. De Sixers kozen als tiende in eerste instantie Elfrid Payton, maar kregen daar Dario Saric voor terug in een ruil met de Magic. Saric zal de komende twee jaar in Turkse competitie spelen.

 

De Nuggets kozen als elfde Doug McDermott, maar ruilden de achtste speler in College historie die meer dan 3,000 punten scoorde naar de Bulls voor pick nummer zestien en negentien. Zack LaVine ging als nummer dertien naar de Minnesota Timberwolves, T.J. Warren als veertiende naar de Phoenix Suns en Adreian Payne als vijftiende naar de Atlanta Hawks.

Mooiste moment van de avond kwam van NBA-commissaris Adam Silver. De NBA selecteerde namelijk Isaiah Austin van de universiteit van Baylor. De aan één oog blinde Austin moest vorige week noodgedwongen een profcarrière vaarwel zeggen omdat hij lijdt aan het zeldzame Syndroom van Marfan, een aandoening aan het bindweefsel dat dodelijk kan zijn.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen