Oudjes leiden Lightning langs Capitals

Door

Na twee wedstrijden in Washington keren de Tampa Bay Lightning waarschijnlijk met een euforisch gevoel terug naar Florida. Zondag werd het tweede duel tegen de Washington Capitals namelijk ook gewonnen en met twee thuiswedstrijden voor de boeg kunnen de mannen van coach Guy Boucher de halve finale dus in eigen huis beslissen.

Het waren zondagavond de veteranen die de Lightning bij de hand namen. Zowel Vincent Lecavalier als Martin St Louis leverde een prima prestatie tegen de als eerste geplaatste Capitals en de 41-jarige Dwayne Roloson was eveneens een rots in de branding in de goal van Tampa Bay.

De Lightning kwamen aan het einde van de eerste periode op voorsprong via een goal van Lecavalier, maar na een kwartier in het tweede bedrijf tekende Brooks Laich voor de gelijkmaker.

In de derde periode leek St Louis het duel te beslissen voor Tampa Bay. Zijn schot werd van richting veranderd door een verdediger van Washington waardoor Capitals-goalie Michal Neuvirth was geklopt en de 1-2 voorsprong bleef lang staan.

Toch sleepten de Capitals nog een verlenging uit het vuur, want ruim een minuut voor het einde van de wedstrijd was het, uiteraard, Alex Ovechkin die een pass van Jason Arnott achter Roloson schoot.

Uiteindelijk ging de winst in de verlenging dus toch nog naar de bezoekers en dat konden de spelers van de Capitals zich zelf aanrekenen. Door een slecht getimede lijnwissel was de verdediging van Washington uit positie en de Lightning profiteerden hier bijzonder goed van.

Tampa Bay-verdediger Randy Jones passte de puck vanuit zijn verdedigingsvak razendsnel naar voren, naar de vrijstaande Teddy Purcell. Deze kon redelijk onbedreigd naar het vijandelijke doel schaatsen en passte de puck naar Lecavalier die al naar de tweede paal was gesneld. De Lightning-captain bleef uiterst koel en passeerde Neuvirth met een wrist shot. Hiermee besliste hij dus de wedstrijd en zorgde hij ervoor dat zijn ploeg met een gerust hart naar Tampa Bay kan afreizen.

Bekijk hier de samenvatting van het duel tussen de Capitals en de Lightning:


Foto: nhl.com

 

Ook leuk om te lezen