Ortiz start seizoen waarschijnlijk op DL

Door

David OrtizRed Sox-slugger David Ortiz mist waarschijnlijk de opening van het nieuwe honkbalseizoen in de MLB. De aangewezen slagman heeft last van zijn beide hielen, die beide zijn ontstoken. Dat werd zondag duidelijk, nadat Ortiz een mri-scan had laten maken. Om de ontstekingen te laten zakken krijgt Ortiz vijf tot zeven dagen rust voorgeschreven.

Blessure van vorig seizoen

David Ortiz kwam nog niet actie voor de Red Sox tijdens Spring Training-wedstrijden. De eerste honkman, die meestal als designated hitter wordt opgesteld, is nog steeds herstellende van een vorig seizoen opgelopen blessure, waar Ortiz wel het seizoen mee heeft afgemaakt. De blessure aan de rechter achillespees had voor het begin van het nieuwe seizoen genezen moeten zijn, maar geeft Ortiz nog altijd problemen. De rustperiode van een week betekent dat Ortiz en terugslag krijgt in zijn revalidatieproces, waardoor het waarschijnlijk lijkt dat de slugger er niet bij zal zijn als Boston het op 1 april opneemt tegen de New York Yankees.

Kans voor Jackie Bradley jr.?

De twijfelachtige status van Ortiz heeft mogelijk gevolgen voor het Active Roster waarmee Boston het seizoen opent. Als Ortiz inderdaad op de Disabled List belandt, is de kans groot dat linksvelder Jonny Gomes de plaats van aangewezen slagman inneemt. In zijn plaats zou dan toptalent Jackie Bradley jr. het linksveld op Fenway Park kunnen gaan bespelen.

In een reactie tegenover MLB.com gaf Red Sox-manager John Farrell aan dat het nog te vroeg is voor beslissingen en speculatie over wat voor wijzigingen de Red Sox moeten doorvoeren als Ortiz er inderdaad niet bij is op 1 april. Farrell benadrukte echter wel dat de eerste dag van een seizoen niet cruciaal is, waarmee de oud-pitching coach van de Sox mogelijk laat doorschemeren dat Ortiz er niet bij zal zijn op Opening Day. Bovendien reageerde Farrell voordat de uitslag van de mri-scan bekend was, en die uitslag heeft de kans dat Ortiz erbij is in Yankee Stadium niet bepaald vergroot.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen