Orlando City wil legendarische balvirtuoos naar MLS halen

Door

Ronaldinho

Hij is weliswaar al enkele jaren niet meer op het allerhoogste niveau actief , toch is Ronaldo de Assis Moreira oftewel Ronaldinho nog altijd een groot icoon in het hedendaagse voetbal.

Na zijn succesvolle periode bij FC Barcelona is het bergafwaarts gegaan met de carriére van de 34-jarige Braziliaan, maar de goedlachse dribbelaar is nog altijd zeer populair, en Orlando City ziet zijn komst dan ook wel zitten.

De 34-jarige middenvelder leeft in onmin met zijn huidige Mexicaanse club Querétaro, en beide partijen zouden aansturen op een vertrek. Mocht Ronaldinho vertrekken, dan zou Orlando City zijn pijlen richten op de komst van de voormalig wereldvoetballer van het jaar.

Momenteel speelt landgenoot Kaká ook voor Orlando City, en diens aanwezigheid zou Ronaldinho moeten verleiden tot een overstap naar de MLS.

ronaldinho gremio
Bij Gremio begon Ronaldinho zijn carriére

Ronaldinho kende zijn beste tijden bij FC Barcelona. In het elftal van coach Frank Rijkaard sleepte men de ene prijs na de andere prijs binnen, en hierin had Ronaldinho een heel groot aandeel. Door zijn vele weergaloze dribbels en fantastische acties word Ronaldinho gezien als één van de beste spelers ooit.

Nadat hij in 2008 Barcelona verliet voor AC Milan, haalde hij nooit meer zijn oude niveau. In 2011 keerde Ronaldinho terug naar zijn thuisland Brazilië. In zijn thuisland leefde Ronaldinho weer op, en won hij met Atlético Mineiro onder andere de Copa Libertadores (Zuid-Amerikaanse Champions League)

Nu een kortstondige periode bij het Mexicaanse Querétaro alweer ten einde lijkt te komen, zijn er weer een aantal teams volop in de markt voor Ronaldinho. Zoals gezegd zou Orlando City de middenvelder willen verwelkomen, maar ook een Angolese club zou bezig zijn met de komst van Ronaldinho.

Mocht de 34-jarige dribbelaar tekenen bij Orlando City, dan zou men met Kaká en Ronaldinho twee wereldvoetballers in huis hebben. Het zou de populariteit van de MLS alleen maar ten goede gaan komen.

ronaldinho ballon d'or
Ronaldinho won in 2005 de gouden bal (beste speler van Europa)

Foto: Getty Images

 

 

Ook leuk om te lezen