Orioles vernederen Tigers, Royals verslaan Angels

Door

Division Series - Detroit Tigers v Baltimore Orioles - Game One

De Baltimore Orioles vernederden de Detroit Tigers vannacht. In Baltimore werd het 12-3. Nelson Cruz was met drie binnengeslagen punten de grote man aan de kant van de O’s. Door de overwinning gaan de Orioles nu met 1-0 aan de leiding in de ALDS.

De wedstrijd begon fantastisch. In de eerste twee innings werden er al vijf punten gescoord. De Orioles kwamen in de eerste inning dankzij een two-run homerun van Cruz op voorsprong. Vervolgens deden Victor en J.D. Martinez wat terug. Beide heren sloegen een homerun en zette de stand meteen weer gelijk. Nick Markakis zou de O’s in de tweede helft van de tweede inning weer op een voorsprong zetten.

In de zevende inning zou de stand 4-2 in het voordeel van Baltimore worden, maar de wedstrijd werd pas definitief beslist in de achtste inning. Daarin zouden de Orioles acht (!) punten scoren.

Startende werpers
Beide startende werpers speelden een redelijke wedstrijd. Chris Tillman gooide maar vijf innings en kreeg twee earned runs tegen. De pitcher werd gewisseld, omdat hij al 105 ballen had gegooid. Een 14-pitch at bat van Ian Kinsler was één van de redenen voor dit hoge aantal. Tillman noteerde zes strikeouts en gooide één keer vier wijd.

Max Scherzer stond 7 1/3 inning op de heuvel. Hij had net als Tillman zes strikeouts, maar kreeg vijf earned runs tegen. Een van de relief pitchers, Joakim Soria, kreeg in 1/3 inning vier earned runs tegen. Zijn ERA is op dit moment 108.0 (!).

Jonathan Schoop
Nederlander Jonathan Schoop was erg belangrijk voor de O’s. Hij ging 2-uit-4 met twee binnengeslagen punten.

Kansas City Royals – Los Angeles Angels

Division Series - Kansas City Royals v Los Angeles Angels of Anaheim - Game One

De Kansas City Royals versloegen gisteren de Los Angeles Angels met 3-2. Mike Moustakas sloeg in de elfde inning een homerun en besliste daarmee de wedstrijd.

De wedstrijd ging gelijk op. Beide teams scoorden een punt in zowel de derde als de vijf inning. Mike Trout en Albert Pujols speelden matig voor de Angels. De twee sterren gingen samen 0-uit-8.

Startende werpers
Beide pitchers speelden een goede wedstrijd. Jason Vargas speelde zes innings en kreeg twee earned runs tegen. Jered Weaver van de Angels deed het nog iets beter. Hij stond zeven innings op de heuvel, kreeg ook twee earned runs tegen en noteerde zes strikeouts.

Net als tijdens het reguliere seizoen speelde de bullpen van de Royals weer uitstekend. In vijf innings kregen de relief pitchers geen enkele run tegen. Daarnaast kreeg alleen Danny Duffy een honkslag tegen. Greg Holland pakte zijn eerste save.

Nori Aoki
Naast de bullpen was ook rechtsvelder Nori Aoki belangrijk. Hij maakte twee belangrijke vangballen.

Volgende wedstrijd
Beide teams spelen vandaag al de tweede wedstrijd. Om 18:00 (Nederlandse tijd) spelen de Tigers tegen de Orioles. Startende werpers Justin Verlander en Wei-Yin Chen nemen het dan tegen elkaar op.

De Royals en Angels spelen om 3:30 (Nederlandse tijd). Rookies Yordano Ventura (Royals) en Matt Schoemaker (Angels) beginnen op de heuvel.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen