Oregon laat Texas geen kans in Alamo Bowl

Door

Valero Alamo Bowl - Oregon v TexasDe eerste bowl met twee college football grootmachten was dit jaar de Alamo Bowl tussen de Oregon Ducks en de Texas Longhorns. Twee teams die op meer hadden gehoopt dit seizoen. Oregon liet regelmatig zien dat die hoop terecht was en liet Texas geen enkele kans op de overwinning. Uiteindelijk wonnen de Ducks de Alamo Bowl met 30-7.

Pas recent is bekend geworden waarom Oregon het dit seizoen niet beter heeft gedaan. Quarterback Marcus Mariota had sinds november met een blessure gespeeld. Voor de Alamo Bowl was hij echter weer helemaal fit en het verschil was duidelijk te zien. Oregon was aanvallend weer net zo dynamisch als aan het begin van het seizoen, vooral dankzij de extra dreiging van de run die van Mariota uitgaat. Naast 253 passing yards was hij goed voor maar liefst 133 yards over de grond.

MariotaRun

Door de extra dynamiek in de aanval van Oregon was Texas niet in staat om de Ducks te stoppen. Alleen de Ducks konden zichzelf stoppen. Iets dat ze met enige regelmaat deden, waardoor de score nog enigszins te overzien bleef voor Texas. Aanvallend scoorde de Ducks maar zestien punten. De andere veertien kregen ze cadeau van de Longhorns.

Het beste spel liet Oregon zien aan de verdedigende kant van de bal. Hoewel Texas runningback Malcolm Brown tot 130 yards kwam, had de rest van de Texas aanval geen schijn van kans tegen de snelle en krachtige verdediging van Oregon. De rest van de aanval kwam namelijk niet verder dan 106 yards, minder dan Brown in zijn eentje. Twee interceptions die door de Oregon defense de endzone ingelopen werden maakten de zwakte van Texas maar al te duidelijk.

PickSix2

Afscheid Mack Brown

De Alamo Bowl stond ook in het teken van het afscheid van Mack Brown. De overal geliefde coach die maar liefst zestien jaar aan het roer stond in Texas. In die zestien jaar behaalde hij onder andere het nationale kampioenschap en niet minder dan negen seizoenen met tien of meer overwinningen op rij. Een unieke prestatie.

Behalve naar een nieuwe coach moet Texas ook dringend op zoek naar een nieuwe quarterback. Al jaren kampen de Longhorns nu met onderpresterende quarterbacks en willen ze weer meespelen om de nationale titel, dan moet daar echt wat aan gebeuren. Oregon hoeft zich veel minder zorgen te maken om de toekomst. Mariota heeft namelijk aangegeven nog een jaar door te gaan op het college niveau en daarmee is Oregon gelijk één van de kanshebbers voor het nationale kampioenschap volgend jaar.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen