Opvallende jerseys verslaan seksschandaal

Door

Normaal gesproken zou Miami (FL) tegen Maryland een wedstrijd zijn geweest waar alle ogen op gericht zouden zijn vanwege de controverse rond het Miami-seksschandaal en al hun geschorste spelers. Maryland en een van hun bekendste oud-studenten staken daar echter een stukje voor.

Zoals op bovenstaande foto te zien is kwam Maryland het veld op met een unieke jersey, gebaseerd op de twee vlakken zoals die terug te vinden zijn op de vlag van hun staat. Je ziet deze vlakken overigens ook terug in het veldlogo van NFL team Baltimore Ravens.

De discussie barstte direct los. Twitter explodeerde met commentaar en van ESPN anchorwoman Erin Andrews tot NBA all-star LeBron James aan toe had iedereen er een mening over. ‘OH GOSH! Maryland uniforms #Ewwwwww’, schreef “King” James, maar hij is wel het gezicht van Nike in de VS en deze jerseys waren ondanks alle kritiek briljant.

Waarom? Een van de Maryland’s succesvolste oud-studenten is de oprichter van sports gear fabrikant Under Armour en zij zijn een grote leverancier in college en professionele sport. Deze jerseys hebben dan wel niet de goedkeuring van de meeste kijkers; Under Armour is wel de naam die vandaag op een ieders lippen lag.

Dat verklaart misschien ook waarom Nike-man LeBron zich negatief uit wilde laten over dit ontwerp van de concurrent, maar als je je bedrijf dusdanig in de spotlight brengt en jouw team ook nog eens een uitstekende wedstrijd speelt ben je wel de grote winnaar van deze discussie.

Er moet natuurlijk gezegd worden dat Miami (FL) uiteraard een aantal van hun beste spelers mist, maar de manier waarop Maryland met 32-24 wist te winnen dwong alsnog respect af. Beide teams bleken lang goed aan elkaar gewaagd, maar een beter eerste kwart bleek uiteindelijk doorslaggevend te zijn.

Er zullen echter weinig mensen zijn die zich deze wedstrijd vanwege de touchdowns of defensive plays zullen herinneren, maar die jerseys daarintegen… wat vinden jullie ervan? Lelijk, uniek, gaaf of pure aandachtstrekkerij? Je kunt je mening achterlaten in de comments!

2 Reacties
  1. Jeroen 9 jaar ago

    Ik vind ze helemaal niet zo lelijk. Ze zijn lekker apart.

  2. Peter R 9 jaar ago

    Afschuwelijk! Nog lelijker dan de lelijkste NFL Europe shirts. En dat wil wat zeggen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen