Ook Sherman tekent bij in Seattle

Door

NFC Championship - San Francisco 49ers v Seattle Seahawks

Nadat vorige week Seahawks-safety Earl Thomas bijtekende was het nu de beurt aan Richard Sherman. De 26-jarige cornerback tekent een contractverlenging van vier jaar ter waarde van 57,4 miljoen dollar en dit maakt hem de bestbetaalde cornerback in de NFL.

Dit betekent dat Seattle nu drie van hun vier defensive backs – Chancellor, Thomas en Sherman – voor meerdere jaren onder contract heeft liggen. De volgende speler die in aanmerking lijkt te komen voor contractverlenging is quarterback Russell Wilson. Of de quarterback echter al voor het aankomende seizoen een contractverlenging krijgt is onduidelijk. De kans lijkt aannemelijker dat hij pas het volgende offseason een megacontract gaat tekenen in Seattle.

Dat de Seahawks het contract van Sherman wilde openbreken was allang geen publiek geheim meer. Was hij in 2011 nog een 5th round draft pick, inmiddels heeft hij zich opgewerkt tot de beste cornerback in de NFL en ook tot de meest uitgesproken speler in de NFL. Het hoogtepunt bereikte hij vorig seizoen toen hij tegen de San Francisco 49ers een gamesaving interception had en vervolgens een legendarisch interview gaf aan Erin Andrews:

Sherman bracht het nieuws over zijn contractverlenging op zijn eigen site en zei het volgende erover:

Het is altijd de bedoeling geweest om in Seattle te blijven. Er is geen andere stad waar ik voor zou willen spelen. Greatness behaal je door hard werken, studeren, trainen en door dapper te zijn. Dit is pas het begin en ik zal proberen om zowel binnen als buiten de lijnen de lat nog hoger te leggen.

Van Compton tot Stanford, van 5th round pick tot het winnen van de Super Bowl. Dare to be great.

Dat Richard Sherman ook buiten lijnen zijn best doet blijkt wel uit dit spotje van het Swedish Cancer Institute:

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. Wietze Willem Mulder 6 jaar ago

    Dit twitterde safety Tyrann Mathieu van de Arizona Cardinals naar aanleiding van het bijtekenen van Richard Sherman (en verwijderde ‘em snel):

    “Oh boy, I wonder what Patrick Peterson worth is… 60-70 million??”

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen