Ook Saints winnen makkelijk op Soldier Field

Door

New Orleans Saints v Chicago Bears

Er was natuurlijk al niks meer om voor te spelen voor de Chicago Bears, maar zolangzamerhand zal zelfs de meest doorgewinterde fan snakken naar het laatste fluitsignaal van dit seizoen. Aan het toch al zo beroerde seizoen werd op Monday Night Football wederom een zwarte bladzijde toegevoegd middels een 31-15 nederlaag. Op het eigen Soldier Field kon de aanval onder leiding van Jay Cutler geen potten breken tegen de matige (gerangschikt als 31e) verdediging van de New Orleans Saints.

Makkelijke avond
De Saints hadden aan de andere kant niet zoveel moeite met de eveneens beroerde defensie van de Chicago Bears. Drew Brees had een makkelijke avond, completeerde 29 van zijn 36 passes en met de 375 yards die hij bij elkaar gooide slechtte hij voor het negende seizoen op rij de kaap van vierduizend yards. Cutler had een slechte avond met 17/31 voor 194 yards, twee touchdowns en drie intercepties.

Turnovers
De wedstrijd begon met balbezit voor Chicago, maar na een vroege interceptie was de eerste turnover direct een feit. Ook de Saints wisten zich nog geen raad met de bal, want prompt gaven ze middels een fumble de bal weer terug aan de gastheren. Dat was dan ook direct alle spektakel in het eerste kwart, die gekenmerkt werd door slordig spel van beide teams. In het tweede kwart waren het de Saints die de score openden, Josh Hill was de gelukkige. Vlak voor rust verdubbelde Marques Colston de marge van zeven naar veertien.

Garbage time
Na de rust liepen de Saints verder uit tot 24-0 totdat de thuisploeg in het vierde kwart eindelijk eens op het scoreboard kwam. In garbage time, toen de wedstrijd eigenlijk al beslist was, ving Marquess Wilson een pass voor een touchdown en Martellus Bennett ving de bal voor een two point conversion. Vlak voor het verstrijken van de zestig minutes maakte Alshon Jeffery de stand nog iets dragelijker maar spannend is het nooit geweest in Chicago.

Losing seasons
De Saints staan nu alleen bovenaan in de NFC South met een 6-8 record en kunnen nog steeds met een losing record de divisiewinst en dus een plaats in de playoffs binnenslepen. De Bears waren al uitgeschakeld en vallen naar een 5-9 record, het eerste losing season sinds 2009.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen