Ook Devils dwingen zevende wedstrijd af

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

In navolging van de New York Rangers en de Boston Bruins hebben ook de New Jersey Devils in hun zesde wedstrijd een allesbeslissende zevende wedstrijd afgedwongen. Makkelijk ging dat echter niet. De Devils wonnen na overtime met 3-2.

Schiettent

Op basis van het aantal schoten in de gehele wedstrijd, is de uitslag wel zeer verdiend te noemen. De Devils namen het doel van Scott Clemmensen liefst 42 maal onder vuur; Martin Brodeur had het met zestien doelpogingen een stuk rustiger.

Clemmensen liet echter weer zien zijn geblesseerde teamgenoot Jose Theodore met verve te kunnen vervangen. Eerder deed hij dat in game 3 (nadat Theodore drie vroege doelpunten had moeten toestaan) en als starter in game 4. De ex Devil Clemmensen kon echter een nederlaag in game 6 niet voorkomen.

Vroeg raak

Na een periode stond er een 1-0 tussenstand op het bord, die in periode twee werd uitgebouwd naar 2-0 dankzij Ilya Kovalchuk. Dat was echter ook het moment dat de Panthers meer en meer op jacht naar de goal gingen. Dat leverde doelpunten op van Versteeg en Bergenheim, waarmee na twee periodes een 2-2 tussenstand op het bord stond.

Travis Zajac maakte een einde aan de wedstrijd door in de overtime voor 3-2 te zorgen. Daarmee komt de stand in de play-offs op 3-3. De laatste wedstrijd wordt donderdagnacht gespeeld, een exact tijdstip hiervoor is nog niet bekendgemaakt door de NHL.

Highlights

Florida Panthers (3) – New Jersey Devils (6)

Aankomende nacht spleen de Boston Bruins thuis hun zevende wedstrijd tegen de Washington Capitals. De wedstrijd begint om 01:30 en wordt live uitgezonden op ESPN America.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen