Ook Blazers te sterk voor James en Wade

Door

Was de overwinning (105-96) van de Portland Trail Blazers in Miami op de Heat van maandagavond een verrassing? Och, niet op basis van de statistieken. Het was voor de ploeg namelijk al weer de vierde zege op rij in de American Airlines Arena.

Maar op basis van de meest recente historie was er natuurlijk wel degelijk sprake van een surprise. Vooral om LeBron James & Co er vier nederlagen op rij op hadden zitten (en ze dankzij 'Crygate'het lachertje van de natie waren geworden), en er dus ongetwijfeld op gebrand waren om een en ander recht te zetten.

Er waren inderdaad twee Heat-spelers die volop vuur en passie toonden. LeBron James en Dwyane Wade.

Samen nam het duo liefst 69 Heat-punten voor z’n rekening. James scoorde er 31, Wade 38. Het bleek verre van voldoende.

Miami’s derde ‘topper’, Chris Bosh, liet namelijk andermaal verstek gaan. Bosh stond ruim veertig minuten op het laminaat, maar kon niet meer dan zeven schamele puntjes bijdragen.

Het eerste kwart ging nog gelijk op, maar vanaf het midden van het tweede kwart namen de gasten de leiding, om die – hoe klein ook – eigenlijk nooit meer uit handen te geven.

Hoe het toch mogelijk was dat Portland nu al vier keer op rij in Miami wist te winnen? Ook LaMarcus Aldridge (26 punten) moest het antwoord schuldig blijven. ,,Vanavond was er in ieder geval sprake van een echte teamprestatie.”

En zo was het ook. Niet minder dan zes Blazers scoorden in de dubbele cijfers.

,,Dit is niet gemakkelijk,” aldus Heat-coach Erik Spoelstra, die dit keer geen huilende spelers had waargenomen. ,,Momenteel hebben we even geen antwoorden hoe we over deze hobbel kunnen raken. We zullen moeten blijven werken en mogen het-touw-vooral-niet-loslaten. We hebben van iedereen een klein beetje meer nodig.”

Aardig feitje tot slot: Lebron James moet nu achttien van de laatste negentien wedstrijden winnen om het puntentotaal te evenaren dat hij vorig seizoen – met Mo Williams als beste medespeler – had met de Cleveland Cavaliers

Donderdag al kan hij daarmee een begin maken. Op bezoek bij de Los Angeles Lakers. Wow.

Zie hier de samenvatting tussen de Blazers en de Heat.

Foto: media.cleveland.com

Ook leuk om te lezen