Onzeker debuut Dempster bij Texas Rangers

Door

De kop is eraf voor Ryan Dempster, maar erg overtuigend was zijn debuut voor de Rangers niet. Voor de voormalige Cubbie was het vooral flink wennen en incasseren. Met hulp van de slagploeg en de bullpen wist het team uit Arlington wel een 15-9 zege uit het vuur te slepen.

Dempster had het zwaar op de heuvel. In 4 2/3 inning gooide hij in totaal 103 ballen. Meer dan hem lief was, vloog het leer hem om de oren. De slagploeg uit Anaheim knuppelde negen hits het veld in, waarop zij acht keer de thuisplaat wisten te bereiken. Zoveel runs had de 35-jarige deze jaargang nog niet tegen gekregen. Zelf zette de pitcher drie Angels met vierwijd op het eerste honk. Daarnaast gooide hij zes strike-outs.

,,We hebben behoorlijk geprofiteerd van zijn fouten”, was het fijne commentaar van Angels verre velder Mark Trumbo.

Uitbarsting

,,Het belangrijkste was dat ik de ploeg in de wedstrijd hield om de kans op een win levend te houden”, zei de Rangers-debutant na afloop van zijn wankele prestatie. ,,Ik ben niet gewend om acht runs te incasseren. Het was echt een offensieve uitbarsting en uiteindelijk een goede overwinning.”

In eerste instantie leek Dempster af te stevenen op z’n eerste ‘W’ voor de Rangers. De thuisploeg nam een 6-2 voorsprong, maar onder meer door een homerun van Kenny Morales kwamen de bezoekers terug. Bij een 8-7 achterstand in de vijfde slagbeurt verving  manager Ron Washington hem voor reliever Robbie Ross.

Uiteindelijk kreeg Roy Oswalt, degene die naar de bullpen is verwezen vanwege de komst van Dempster, de winst op z’n conto bijgeschreven. Hij gooide twee volledige innings, waarin de Rangers de Angels aan de kant zetten. In de zevende inning tilden zij de stand naar 12-8; een klap waarop het team van manager Mike Scioscia geen adequaat antwoord meer had.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen