Ontleed: WWE World Heavyweight Champion Seth Rollins

Door

WM31_Photo_429-781886300NAAM: Seth Rollins

GEBOREN: 28 mei 1986 in Davenport, Iowa

BURGERLIJKE STAAT: Was verloofd, inmiddels niet meer na een naaktfoto/social media-incident…

TWITTER: @WWERollins

LENGTE: 1 meter 85

GEWICHT: 98 kilogram

SIGNATURE MOVES: Curb Stomp, Phoenix Splash, Diving High Knee, Tope

DEBUUT: Seth Rollins debuteerde, samen met Dean Ambrose & Roman Reigns, op imposante wijze tijdens de main event match van Survivor Series in november 2012. Het drietal, genaamd The Shield, kwam uit het publiek naar de ring en liet geen spaan heel van John Cena en Ryback. Drie instant main event players waren geboren.

KAMPIOENSCHAPPEN: WWE World Heavyweight Champion, WWE Tag Team Champion (met Roman Reigns), winnaar van de Money in de Bank Ladder Match (juli 2014) en (de eerste) WWE NXT Champion.

STERKE PUNTEN: Seth Rollins is een zo goed als complete WWE Superstar. De man met de bijnaam ‘The Future’ is fenomenaal in de ring, sterk ‘on the mic’, een trainingsbeest (Crossfit) en beschikt over buitengewoon veel charisma. Rollins bewees in de afgelopen maanden dat hij zich staande kan houden in high profile main event matches tegen grote namen als Brock Lesnar, John Cena, Daniel Bryan en Randy Orton. Ook is hij in staat om lange promo’s/interviews te dragen tijdens de Raw- en SmackDown-uitzendingen. Rollins, de arrogante bad guy, weet de 20.000 fans in de arena’s week in, week uit op zo’n manier te bespelen dat ze hem wel kunnen lynchen.

ZWAKKE PUNTEN: Rollins is zelfverzekerd, soms een beetje te veel. Deze houding heeft hem tijdens zijn WWE-opleidingstraject in Florida bijna zijn carrière en jongensdroom gekost na een hoog opgelopen conflict met Terry Taylor, één van de trainers. Pas na een zeer stevig gesprek met Paul ‘Triple H’ Levesque, de Executive Vice President, Talent, Live Events & Creative van WWE, kwam Seth tot de conclusie dat hij zijn houding moest veranderen.

MITB_06292014rf_0834HALL OF FAME: Op termijn, absoluut.

OVER ZICHZELF: “Ooit hoop ik dezelfde positie als The Undertaker in de WWE te hebben.”

SPORT AMERIKA OVER SETH ROLLINS: Seth Rollins is in zeer korte tijd één van de belangrijkste Superstars in de WWE geworden. Rollins werd gezien als degene met het minste potentieel van de drie Shield-leden, inmiddels heeft ‘The Future’ het tegendeel bewezen en is hij Ambrose en Reigns op alle aspecten gepasseerd. Seth Rollins is niet voor niets WWE World Heavyweight Champion, de titel die hij won in de main event van WrestleMania 31 in het met 76.976 WWE-fans gevulde Levi’s Stadium in Santa Clara, Californië. De loopbaan van Rollins zit in de lift en de top is nog lang niet bereikt.

EINDCIJFER: 8,3

Dit artikel verscheen eerder in Sport Amerika Magazine.

© 2015 WWE, Inc. All Rights Reserved.

Ook leuk om te lezen