Ondanks ‘domme’ NBA bezoeken Mavericks het Witte Huis

Door

Maandag 9 januari drukken de Dallas Mavericks de hand van president Obama. Nou en, zou je zeggen. Dat de kampioen langskomt in het Witte Huis is toch net zo gewoon als erwtensoep in de winter. Klopt, maar de crux zit hem in de totstandkoming van dit bezoek en daar is Mark Cuban woest over.

Woedend is de steenrijke eigenaar van de Mavs op de NBA. Want op de burelen hebben ze geen reisje naar de Wizards ingepland dit seizoen. Oftewel: een potje in het Verizon Center in D.C., dat bijna in de achtertuin ligt van de ‘belangrijkste man op Aarde’. Een schande dat de bond geen rekening houdt met deze aloude traditie, terwijl David Stern en zijn kompanen de Wizards wel naar Dallas laten komen op 13 maart.

,,Het heeft geen zin om ze te bellen, maar het is wel bullshit van de league om deze wedstrijd niet in te plannen. Hoe kan je zo ongelooflijk dom zijn, want ze krijgen het wel voor elkaar om Dallas en Miami en al die andere wedstrijden op een bepaalde datum te krijgen”, foeterde hij.

Als de bond niet helpt, dan doen we het toch zelf was de gedachte van Cuban. Hij gaf een van zijn mensen de opdracht om een ontmoeting met de president te arrangeren. En zo geschiedde, al ging dat niet zo makkelijk als gesteld. Obama heeft komende maandag tijd voor de kampioen van 2011 en de Mavs zijn toch in de ‘buurt’ na hun basketbaluitjes in Detroit en Boston.

Het in elkaar daaien van het verkorte NBA-schema was al zo zware klus. Maar daar schijnt het ontbreken van Mavs at Wizards niets mee te maken te hebben. ,,Ons rechtsgebied reikt niet tot het inplannen van afspraken met de president en het inplannen van een wedstrijd tegen de Wizards, waardoor een team zeker is dat ze de president kunnen ontmoeten. We hoorden dat hij beschikbaar was op 9 januari en toen hebben we de Mavericks geholpen”, luidde de uitleg van NBA-zegsman Tim Frank.

Dit antwoord haalde de scherpste randjes bij Cuban er af. Toch bleef hij bij het standpunt dat een duel in D.C. voor de bond wel een prioriteit had moeten zijn. Een iets mildere reactie kan ook te maken hebben met het feit dat zijn Mavs toch krijgen wat ze willen: een ontmoeting waar iedereen naar uitkijkt.

Foto: wikimedia.commons.org

Ook leuk om te lezen