Olympisch Dagboek (4) – Meet Makrem Ben Romdhane

Door

Sport Amerika volgt het olympisch basketbaltoernooi op de voet. Recaps, nieuwtjes en natuurlijk andere, wat meer irrelevante, zaken. Tot en met de finale lees je alles in het olympisch dagboek. Dag 4: Meet Makrem Ben Romdhane

Makrem Ben Romdhane, wie kent hem niet?

Tunesië maakte geen schijn van kans tegen Team USA. De ploeg zou volgens de gecalculeerde verwachting met 54 punten verliezen. Het werden er 47. Maar ineens was daar een lichtpuntje. Ene forward genaamd Ben Romdhane bleek, toen de rook was opgetrokken, 22 punten, 11 rebounds en 4 assists te hebben genoteerd. Dat is wat je noemt een aardige statline.Pas 23 jaar, spelend in de Tunesische League, maar gewoon topscorer van de wedstrijd in een blowout door de Amerikanen.

Type op twitter zijn naam in en het regent commentaren. Ben Romdahne speelt heroïsch, hij moet naar een NBA-team, naar de Lakers, hij zou een productieve small forward kunnen zijn in de NBA en Ben Romdahne is een beest. De mooiste: ze proberen hem uit de wedstrijd te spelen net als Kukoc (in 1992) maar het lukt ze niet. Beetje overreacting natuurlijk, maar de man kan aardig ballen (zie onderstaande video). Mooiste move was een dunk in het vierde kwart, maar die beelden hebben youtube nog niet bereikt.

Oh, z´n bijnaam is Gladiator. Om het af te maken.

Nog even een korte round-up: Rusland bevestigde zijn kracht en had geen moeite met China, Brazilië had onverwachts last met Groot-Brittannië maar sleepte de zege ondanks een vier-punten-eerste-kwart binnen en Spanje won natuurlijk van Australië. Litouwen was vervolgens veel te sterk voor Nigeria en Frankrijk zorgde voor de verrassing van de dag door Argentinië te verslaan

De tweede speelronde leverde voor Team USA buiten de zege niet veel op. Het was mooi dat de reservespelers minuten konden maken en LeBron James, Kobe Bryant en nog enkelen met hen rust konden pakken. Het toernooi voor de Amerikanen begint eigenlijk pas in de knock-out fase. Hoewel, als nummer één in groep A speelt Team USA tegen de nummer vier uit groep B. Aangezien Spanje, Rusland en Brazilië de top drie zullen vormen in die groep, blijven China, Groot-Brittannië en Australië over.

Dat wordt ook niet echt spannend. De halve finale dan? Daarin stuit Team USA op de nummer twee uit groep B. Dat zou nu Spanje zijn.

Pfff, nog een anderhalve week wachten dus.

 

Olympisch Dagboek (1) – Kobe & Pau

Olympisch Dagboek (2) – Gemiddeld 27 punten is ook prima

Olympisch Dagboek (3) – Life of a ball player

Ook leuk om te lezen