Ole Miss verrast LSU in weekend vol SEC-verrassingen

Door

LSU v Mississippi

Zoals je gisteren al kon lezen was het een weekend vol verrassingen in de SEC-conference. Maar daar bleef het niet bij, want ook LSU [6] en Georgia [15) leden pijnlijke nederlagen tegen respectievelijk Ole Miss en Vanderbilt

(6) LSU Tigers (6-2, 3-2 SEC) @ Ole Miss Rebels (4-3, 2-3 SEC), 24-27

In een uitverkocht stadion moest LSU haar meerdere erkennen in Ole Miss. LSU-quarterback Zach Mettenberger gooide maar liefst drie intercepties en had niet zijn beste dag. Aan de andere kant gooide Ole Miss-quarterback Bo Wallace 30-uit-39 voor 346 yards.

Al in het derde kwart kwamen de Rebels met 17-0 voor te staan maar toch werd het nog even hachelijk richting het einde van de wedstrijd: LSU zette de comeback in en met iets meer dan drie minuten te gaan stonden beide teams gelijk.

Ole Miss had echter het laatste woord, en met luttele seconden op de klok mocht Rebels kicker Andrew Ritter vanaf 41 yards aanleggen voor de gamewinner:

Het daaropvolgende feestje ging echter niet helemaal als geplant, de Ole Miss spelers waren driftig op zoek naar hun coach voor een ouderwetse Gatorade-douche, maar konden hem niet vinden:

(15) Georgia Bulldogs (4-3, 3-2 SEC) @ Vanderbilt Commodores (4-3, 1-3 SEC)

De Georgia Bulldogs waren voorafgaand aan het seizoen nog één van de favorieten voor het BCS kampioenschap. Na het verlies tegen Vanderbilt wordt het voor de Bulldogs zelfs nog een lastig verhaal om voor het SEC-kampioenschap te spelen.

Georgia ging het laatste kwart met een 27-14 voorsprong in maar werd toen verrast door Vanderbilt dat sinds 2008, toen het won van nummer dertien Auburn, niet meer had gewonnen van een gerankte tegenstander. Daarnaast was het ook de eerste keer sinds 1991 dat Georgia in Nashville werd verslagen.

In de SEC-East staat Missouri nu aan kop met een 3-0 record terwijl South Carolina, Florida en Georgia allemaal op 3-2 staan. In de SEC-West staat Alabama nog steeds bovenaan (4-0) met Auburn als verrassende nummer twee (3-1).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen