OKC Thunder als derde zeker van play-offs

Door

Oklahoma City Thunder v Denver NuggetsDe Oklahoma City Thunder hebben zich als derde team in de NBA verzekerd van een plaats in de play-offs. Dankzij negentien punten van Kevin Durant in het vierde kwart werden de Dallas Mavericks met 107-101 aan de kant gezet voor de vijftigste overwinning van het seizoen. Met de zege kunnen de Thunder nu niet meer worden ingehaald door nummer negen Utah Jazz, waarmee OKC zeker is van een plaats bij de beste acht teams in het westen.

Ondertussen zijn de Thunder, die tegen de Mavericks hun derde wedstrijd op een rij wonnen, nog in een hevige strijd verwikkeld om de eerste plaats in de Western Conference. De ploeg van coach Scott Brooks heeft één verliesduel achterstand op de San Antonio Spurs.

Op 4 april staan de twee teams voor de laatste keer tegenover elkaar in het reguliere seizoen. De Spurs komen dan op bezoek bij de Thunder en kunnen dan de series in hun voordeel beslechten. San Antonio won twee van de drie voorgaande ontmoetingen. Bij winst pakken de Spurs de tie-breaker die bij een gelijke stand met de Thunder ook recht geeft op de eerste plaats in het westen.

Ook leuk om te lezen