OKC heeft eerste plaats in zicht

Door

1recap1

San Antonio Spurs @ Oklahoma City Thunder 88-100

OKC stond voor deze wedstrijd nog 1.5 wedstrijd achter de Spurs als het gaat om de eerste plek in de western conference. Het gat kon naar 0.5 wedstrijd verkleind worden als OKC hier een overwinning zou boeken. En precies dat deden ze. Met een stand van 100-88 op het scorebord moet je constateren dat het een eenvoudige overwinning was voor OKC.

De overwinning is vooral te danken aan Russel Westbrook en Kevin Durant. De twee All-Stars van de Thunder zorgden samen voor 52 punten. Maar niet alleen de punten waren belangrijk. Westbrook pakte 7 rebounds en had ook 7 assists. KD zorgde voor 9 rebounds en 6 assists.

Niet alleen de All-Stars waren belangrijk voor de Thunder, ook de veteranen kwamen veel in het spel voor. Derek Fisher eindigde de wedstrijd met 17 punten, waarvan er 12 uit de eerste helft kwamen. Bij de Spurs waren Tim Duncan en Kawhi Leonard de belangrijkste spelers. Ze hadden allebei 24 punten. Tony Parker zat minder in de wedstrijd. Hij had nog steeds last van zijn blessure, hierdoor speelde Gary Neal een groot gedeelte van de wedstrijd.

Dallas Mavericks @ Denver Nuggets 94-95

De Denver supporters houden dubbele gevoelens over aan deze wedstrijd. Aan de ene kant euforische gevoelens, omdat hun team voor de 19e keer achter elkaar thuis een overwinning boekt. Maar ook een triest gevoel, omdat Danilo Gallinari in de eerste helt er met een zeer vervelende knie blessure van het veld afgedragen moest worden. Het feit dat hij in een rolstoel weggereden moest worden en dus niet zelf kon lopen zijn niet echt goede vooruitzichten. Hij krijgt vandaag een MRI-scan om te kijken of er was mis is met zijn knie.

Verder met de wedstrijd. Een lange tijd stonden de Dallas Mavericks voor, maar met nog 2.8 seconden te gaan legde Andre Iguodala zijn layup in de basket. Hierdoor stond het 94-95. Maar de Mavs hadden nog bijna drie seconden en dat is een mensenleven in de NBA. De bal werd ingebracht naar Anthony Morrow en hij probeerde een driepunter te schieten. Deze werd voor hem helaas geblokt door Corey Brewer en dus ging Denver er met de winst vandoor.

Chicago Bulls @ Brooklyn Nets 92-90

Brook Lopez ging van held naar schlemiel in deze wedstrijd. De center van de Brooklyn Nets had 28 punten en 5 rebounds. Maar toen het er echt op aankwam in het vierde kwart, was Lopez niet stressbestendig. De center leverde eerst de bal in met een stand van 89-90 op het bord, daaruit volgde een score van Nate Robinson. Ook schoot Chicago daarna nog een vrije worp. De stand was nu dus 92-90.

De Nets hadden wel de bal en Deron Williams gaf de bal wederom aan Lopez, maar bij zijn schotpoging werd hij geblokt. Weer een gemiste kans voor Lopez, maar hij kreeg er nog één. In de laatste seconde gaf Williams de bal weer aan Lopez, hij schoot een driepunter: MIS! Jammer voor de Nets, maar zeer goed nieuws voor de Chicago Bulls.

Ook leuk om te lezen