Oilers ruim lang Predators

Door

De Edmonton Oilers bivakkeren al geruime tijd in de onderste regionen van de Western Conference, maar maandagavond wisten zij toch een prestatie van formaat neer te zetten. De Nashville Predators kregen in eigen huis namelijk met 0-4 klop en daarmee was de eerste shutout van rookie-keeper Devan Dubnyk in de NHL een feit. Met zevenendertig reddingen had de goalie een groot aandeel in de eerste zege van Edmonton na vier achtereenvolgende nederlagen.

In het begin van de wedstrijd zag het er niet naar uit dat de Oilers in Nashville met de punten van het ijs zouden stappen, laat staan dat ze hun doel schoon zouden houden. In de eerste tien minuten had Dubnyk de puck namelijk al dertien keer op zich af zien komen. Hij stond echter zijn mannetje door evenzoveel reddingen te verrichten. Tegen de verhoudingen in waren het toen de Oilers die de leiding namen door een goal van Andrew Cogliano.

Deze goal had een negatief effect op het spel van de Predators. Het was frustrerend voor hen om de tegenstander op voorsprong te zien komen terwijl zij juist een prima eerste periode speelden. De spelers van Nashville raakten hierdoor dan ook van slag en de Oilers profiteerden daar optimaal van. In de twee periode verdubbelde Ryan Jones de voorsprong en in de derde periode liepen de Canadezen zelfs uit naar 0-4.

Uitblinker Dubnyk erkende de moeilijke start van het team: “In het begin hadden we het zwaar, maar het is mijn taak dan om het team op de been te houden. Na de eerste periode hadden we echter de controle over de wedstrijd en in de laatste minuten was ik al aan het aftellen naar mijn eerste shutout.”

Ondanks deze zege blijft Edmonton laatste terwijl Nashville nu terug te vinden is op de vierde plaats.

Foto: s3.amazonaws.com

Ook leuk om te lezen