Ohio State legt Duke over de knie

Door

 

Het was de eerste grote confrontatie in NCAA basketball dit seizoen. No. 2 ranked Buckeyes tegen no. 5 ranked Blue Devils. De boys from coach K waren na de gewonnen Maui Invitational 7-0. Ohio State (6-0) veegde al weken de vloer aan met iedere tegenstander. Dus ging Amerika er eens goed voor zitten. In Value City Arena kozen LeBron James en zijn Miami Heat maatje Dwyane Wade voor front row seats. Ongeveer 3,4 miljoen liefhebbers keken TV, een record voor een Big Ten-ACC conference confrontation.

 

De Buckeyes bliezen Duke direct omver via een 11-0 run. En op het moment dat Duke even tijd dacht te hebben voor een ‘breather’ nadat het terugkwam tot 18-17, volgde keihard weer een 10-0 run. En dat was het dan voor Duke, met nog driekwart wedstrijd te gaan…

“We wilden goed starten”, zei Ohio headcoach Thad Matta na afloop. “And obviously, we did”. Nogal ja…

Toen het rustsignaal klonk keek de Blue Devils aanhang verbijstert naar het scorebord, 47-28 stond er. Duke was moe, zoveel was duidelijk. De Maui Invitational was de jonkies van coach K niet in de koude kleren gaan zitten. Maar Duke dat een gevoelige tik over de neus krijgt? Het gebeurt hoogst zelden, maar toch. Freshman Austin Rivers (22 punten) bleek ook voor de Buckeyes moeilijk af te stoppen. Maar de relatief kleine, edoch veel betere Sullinger tegen het frontcourt van Duke bleek een mismatch van jewelste. Sullinger ruled the frontcourt met 21 punten en 8 rebounds. Zet daar de geweldig spelende pointguard Aaron Craft en de veelscorende wingman William Buford bij en je hoeft je nergens meer zorgen over te maken. You’ll win games. Easy.

De Buckeyes schoten 59% van het veld en 57%!! driepunters (8-14). Daar is geen kruid tegen gewassen. Ook niet voor het talentrijke en tot nu eveneens imponerende Duke. Dat Jared Sullinger niet in de NBA draft wilde, maar terugkwam naar Ohio ‘for some unfinished business’ blijkt eens te meer goed nieuws voor Thad Matta en z’n mannen. Sullinger wil kampioen worden. Hij is ‘on a mission’ en maakt onderweg zonder mededogen slachtoffers.

Ohio State is na de 85-63 (22 punten!!) winst op Duke nu 7 and 0. Vijf keer werd de tegenstander met meer dan 31 punten geveegd. En no.10 ranked Florida hield de schade tot 7  pt. beperkt.

Coach Krzyzewski was in de wedstrijd maar met één ding bezig: “Ik heb nooit gezien hoe goed de tegenstander was. Ik was alleen maar bezig niet met 30 punten te verliezen”. De recordhoudend coach van Duke was na afloop glashelder over het resultaat: “We winnen wel eens dik. Heel af en toe verliezen we ook ruim. ‘But now my ass is sore from the ass-kickin’ we’ve just had’.”

 

Er staan nog een paar pareltjes van wedstrijden op het programma de komende tijd. Vrijdag bijvoorbeeld Florida Gators (10) – Syracuse
(4) en zaterdag de kraker North Carolina (5) – Kentucky (1). Who needs the NBA to have fun watching basketball?!

Ook leuk om te lezen