Officials vreesden in oktober al stroomstoring Superdome

Door

Super Bowl XLVII - Baltimore Ravens v San Francisco 49ersSuperdome officials hebben al maanden voor de Super Bowl gewaarschuwd dat het elektrische netwerk van het stadion niet goed zou werken en bepaalde onderdelen nodig aan vervanging toe waren, zeker met de ‘big game‘ in aantocht. Terwijl de oorzaak van de 34 minuten tellende onderbreking nog officieel onderzocht wordt, zijn er opnames verschenen waarin Superdome officials zich in oktober al ernstige zorgen maakten over een eventuele stroomuitval tijdens de NFL championship.

Grote zorg
Tests met de elektrische voedingen die binnenkomende stroom verdelen lieten al storingen zien en “een kans op uitval,” waarschuwde een official in een memo van 15 oktober jl. Er wordt in andere memo’s en opnames met grote zorg gesproken over de betrouwbaarheid van de stroomvoorziening tijdens een dusdanig groot evenement als de Super Bowl. De memo was gericht aan ‘the Louisiana Stadium & Exposition District’, het orgaan van de staat wat verantwoordelijk is voor het stadion.

Schande
Er is vervolgens wel werk gemaakt van het stadion. 1 miljoen dollar, waarvan 600,000 aan de stroomvoorziening, werd vrijgemaakt en in december werden die werkzaamheden ook verricht. Dat het toch mis ging zondag, was een schande. New Orleans wilde zo graag laten zien dat het er weer bovenop was ‘na Katrina’. De daadwerkelijke reden voor de black-out zal nog wel boven water komen ergens dit jaar, en laten we vooral de herinnering van een spectaculaire Super Bowl levend houden. New Orleans heeft ondertussen plannen om mee te doen aan de bid van 2018. Dan moet het zijn zaakjes wel beter op orde hebben.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen