Odom: ‘Ik dacht aan stoppen’

Door

Dat Lamar Odom niet echt in zijn sas is in Dallas was al lang duidelijk. Nu beginnen mensen redenen te zoeken naar zijn slechte resultaten. De Sixth Man of the Year van vorig jaar is amper de helft zo goed als vorig jaar en heeft nu de slechtste gemiddeldes uit zijn carrière. Waar is het mis gegaan?

Dat zou nu niet enkel te maken hebben met de verrassende overstap van Los Angeles naar Dallas, maar meer met de zware zomer die Odom te verduren had. Odom dacht even aan stoppen nadat zijn 24-jaar oude neef  werd vermoord in juli.

Dagen daarna was Odom passagier in aan dodelijk ongeval waarbij de auto tegen een motor reed en zo een voorbijganger fataal werd meegenomen. De man van Khloe Kardashian moest helemaal overtuigd worden om te blijven basketballen.

,,Ik had het bijna gedaan”, zei Odom zaterdag toen hem werd gevraagd of hij dacht aan een sabbatical bij de Lakers. ,,Mijn vrouw heeft op mij in moeten praten.”

,,Ik stelde mezelf de vraag of ik mentaal wel klaar was om te spelen. Als ik niet goed zou spelen, zou ik dan mentaal klaar zijn om het team alsnog te helpen? Ik dacht dat ik misschien een jaar nodig had. Met die lockout dacht ik dat iemand mij een signaal gaf om even wat tijd te nemen.Toen ik mijn gedachten deelden met vrienden en familie gaf hun reactie mij nieuwe energie.”

Odom ontkende dat zijn zwakke prestaties enkel te wijten waren aan de kater van zijn transfer. Hij zei dat hij eerder last had van zaken in het verleden waar hij zich nog niet helemaal had overgezet.

Namelijk de dood van zijn 6-maand oude zoontje Jayden die in 2006 overleed aan SIDS (Sudden Infant Death Syndrome).

Odom moet in ieder geval beter spelen als de Mavericks denken aan een herhaling van vorig seizoen. Hij zei zelf dat zijn vizier nog wat scherp gesteld moest worden, maar dat hij er wel zou doorkomen.

De nieuwe stad, nieuwe ploegmakkers en nieuwe situaties zijn zwaar voor Odom, maar vooral de mentaal geladen zaken moet hij nu aan de kant schuiven om weer als vanouds te spelen.

Zelfs al trekt hij zijn gemiddeldes de lucht in, is de kans nog steeds groot dat hij niet bij de Mavs zal kunnen blijven. In Dallas willen ze volgende zomer een gooi doen naar Dwight Howard en Deron Williams. Odom zou dan een ideaal ruilobject kunnen zijn.

Zijn terugkeer vannacht in Los Angeles moet hem goed hebben gedaan. Onder een staande ovatie van Staples Centre betrad hij het toneel, om vervolgens aan het einde van de avond met een winstpartij te vertrekken.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen