Odell Beckham Jr. is niet de enige

Door

Dallas Cowboys v New York Giants

Het zal geen enkele liefhebber ontgaan zijn: de catch gisteravond van Odell Beckham jr., de rookie wide-receiver van de New York Giants in hun verloren partij tegen de Dallas Cowboys. Nu al door diverse Amerikaanse commentatoren uitgeroepen tot ‘the greatest catch we ever saw’. En dan besef je nog maar eens wat voor fantastisch mooie sport American football is. Voor wie het toch gemist heeft:

De NFL staat bol van catches die de wetten van de zwaartekracht tarten. Schier onmogelijke ballen die op nog onmogelijkere wijzen gevangen werden. De manier waarop de pigskin gevangen wordt of doordat de receiver door tegenstanders gehinderd wordt. Naar aanleiding van Beckham jr.’s fantastische vertoning gingen we direct opzoek naar catches die (bijna) net zo mooi waren. We kwamen tot de volgende vijf, die uiteraard open staan voor debat. Wij waren het er in ieder geval over eens dat deze vijf hun aandeel in de historie van amazing plays in de NFL meer dan verdient hebben.

1. Santonio Holmes (Pittsburgh Steelers, Super Bowl)

2. David Tyree (New York Giants, Super Bowl)

3. Brandon Marshall (Chicago Bears)

4. Terrell Owens (San Francisco 49ers, Wild Card Game)

5. Randy Moss (New England Patriots)

Honorable Mention: Honkballer Yasiel Puig (Los Angeles Dodgers)

Een honkballer in een artikel over de NFL? Mocht Yasiel Puig ooit stoppen met honkballen, kan hij altijd nog receiver worden:

Foto’s: Getty Images, video’s: Youtube.com

9 Reacties
 1. Jordy 6 jaar ago

  Wat ik ook leuk vond aan deze catch was dat ze tijdens de wedstrijd is dat ze lieten zien hoe makkelijk en mooi Beckham jr. de football ving tijdens de warming up en vlak erna hij zo’n ongelofelijke catch maakte. Mooiste ooit ? Ik neig naar wel. maar dan streep ik wel weg hoe ‘belangrijk’ een catch is, omdat dit niet een catch ‘mooi’ maakt. Vond deze qua moeilijkheidsgraad en hoe spectaculair het was het mooiste.

 2. Erik 6 jaar ago

  “The helmet catch’ was gewoon geluk” – Deion Sanders

 3. Annie 6 jaar ago

  Deze mag er ook wel wezen https://www.youtube.com/watch?v=SORr6Jh58fU

  alleen is het van cornerback, en niet voor een TD, dus minder belangrijk.

  • Dennis 6 jaar ago

   Helemaal mee eens nr. 2 van dit jaar!

 4. Peter Robbertsen 6 jaar ago

  Bij die INT van Grimes moet je je ook nog bedenken dat die bal niet eens voor hem bedoeld was. Dus dat maakt het wat mij betreft nog specialer.
  De helmet-catch van Tyree was gewoon het beste play in de Superbowl geschiedenis. Van begin tot eind: eerste dreigt Eli Manning gesacked te worden, maar worstelt zich daar knap uit. En dan die catch zelf, die was ook wonderschoon en onverwacht. Daarvoor had ik namelijk nog nooit van Tyree gehoord.

  Een jaar of wat geleden liep er bij de Dolphins ene Oronde Gadsden rond. Die had ook vaker van die leuke catches. Kijk maar eens op onderstaand plaatje:
  http://157.166.253.202/multimedia/photo_gallery/2001_nfl_playoffs/news/2000/01/06/dolphins_raiders/11.html

  • Sander Baarsma 6 jaar ago

   Helemaal mee eens!

 5. Peter Robbertsen 6 jaar ago

  En als we dan toch bezig zijn met leuke catches, hier 2 receptions van Oronde Gadsden:

  https://www.youtube.com/watch?v=p3Z3jrQs73U&feature=youtu.be

  https://www.youtube.com/watch?v=Fa3iU1fOffY&feature=youtu.be

  Overigens ben ik als fan van de Dolphins hierin volstrekt neutraal 🙂

  • Sander Baarsma 6 jaar ago

   Mooie acties Peter, goed om te zien dat de Dolphins weer in the running zijn!

 6. Dennis 6 jaar ago

  Heerlijk lijstje. Manningham was ook wel een zieke catch in de SB tegen de Patriots. Zonder die catch hadden ze de SB niet gewonnen.

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen