Ochocinco maakt mogelijk overstap naar MLS

Door

Chad Ochocinco, wide receiver van de Cincinnati Bengals, heeft tijdens de lockout even zijn doelen gezet op een ander soort football.

De speler die bekend staat om zijn spraakmakende ideeën doet mee aan de vierdaagse try-out van Sporting Kansas City van de Major League Soccer. Dinsdag volgt zijn eerste trainingsdag.

De club zei dat ze na de tryout gingen beslissen of ze de samenwerking met Ochocinco willen verderzetten. ,,We zijn steeds op zoek naar spelers die het team kunnen helpen en ook naar nieuw talent,” zei Sporting Kansas City manager Peter Vermes.

,,We weten dat Chad een uitzonderlijke atleet is en dat hij gek is van voetbal, en hij speelde het ook vaak toen hij jonger was. We kijken reikhalzend uit om te zien hoe zijn talenten zich vertalen eens hij aankomt volgende week en begint te trainen met het team.”

Ochocinco startte met voetbal toen hij vier jaar oud was maar koos toch om American football te spelen in het middelbaar. ,,Door de lockout in de NFL ben ik blij dat mijn kinderdroom uitkomt: spelen voor een team uit de Major League Soccer,” keek de receiver alvast vooruit.

Ochocinco is bevriend met grote namen in voetbal als Thierry Henry, Christiano Ronaldo en Ronaldinho. In januari bezochte hij Ronaldo, Kaka en de rest van Real Madrid en mocht hij er coach Jose Mourinho ontmoeten.

Sporting Kansas City, die eerst Wizards heette maar zijn naam veranderde omdat ze naar een nieuw stadion trokken, opent het seizoen zaterdag. Het mistte op de valreep de play-offs van het afgelopen seizoen.

Foto: bengals.enquirer.com

Ook leuk om te lezen