Obama onder de indruk van Lin

Door

Met bosjes buitelen journalisten, spelers, coaches, celebrities en fans over elkaar heen om iets over het nieuwe basketbalfenomeen te zeggen. Heel Amerika zit momenteel in de Lin-fase, zoals kinderen een nee- en waaromfase hebben. Lin is everything. Zelfs voor de president, want Barack Obama blijkt tot zijn fanclub te horen.

Linsanity heeft dus het Witte Huis bereikt. Het is bekend dat Obama een sporthart heeft. Als Chicago-man gaat zijn hart onder andere sneller kloppen van de Bulls. Zo merkte hij in januari tijdens de ontvangst van kampioen Dallas Mavericks op dat het leuk was ze te ontmoeten, maar dat hij de volgende keer Derrick Rose en consorten hoopte te begroeten.

De Lin-ontboezeming kwam woensdag aan het licht. Obama’s persman Jay Carney vertelde dat ‘de machtigste man op Aarde’ had genoten van Lin. En wel van zijn heroïsche en boeiende verhaal, zijn verfrissende en snelle spel dat de New York Knicks op het goede spoor heeft gezet en zijn beslissende acties. Dinsdagavond was dat die coole 3-punter vlak voor de buzzer tegen Toronto.

,,De hoogtepunten van dinsdagavond waren adembenemend. Het is zo’n fantastisch verhaal en dat vertelde de president vanmorgen”, aldus Carney. ,,Het is absoluut een geweldig verhaal. De president is erg onder de indruk en houdt alles goed bij. Ik weet dat hij Lin gevolgd heeft en dat hij de hoogtepunten van de Raptorswedstrijd heeft gekeken.”

Naast het sportieve aspect van het 23-jarige joch, die uit het niets de sterren van de hemel speelt, verwondert Obama zich over de diepere betekenis van Lin. Carney doelt daarmee op het feit dat die doodleuk Kobe Bryant zoek speelde de eerste speler uit Taiwan is die het tot de NBA schopt. Daarnaast is het een slimme jongen die studeerde aan Harvard en die niet via de reguliere weg (draft) in de league kwam. Dat maakt Linsanity zo’n grote inspiratiebron.

,,Het is duidelijk dat het fantastisch is voor de Knicks, maar dit is een sportverhaal dat ver boven sport uitstijgt”, aldus de perssecretaris. ,,Dit is zo’n verhaal dat mensen aangrijpt die normaliter niets met sport hebben, zoals mijn eigen vrouw. Ik zag haar vanmorgen naar de hoogtepunten kijken. Ze stond versteld van wat ze zag, terwijl ze nooit naar basketbal kijkt.”

Ook leuk om te lezen