Trent Richardson Oakland

Oakland Raiders zetten ‘draft bust’ Richardson op straat

Door

Trent Richardson Oakland

De NFL-carrière van Trent Richardson lijkt uit te draaien op een regelrechte mislukking. Nog voordat de NFL teams flink moeten gaan schrappen in hun roster, kon de running back vannacht al vertrekken bij de Oakland Raiders. Het was voor de 25-jarige speler al zijn derde club binnen drie jaar.

Richardson draaide een slechte voorbereiding bij het team uit Californië. In de eerste drie oefenwedstrijden kwam de back niet verder dan een gemiddelde van 2,8 yards per carry. Tel daarbij op dat de Raiders in Latavius Murray een onbetwiste starter hebben en daarnaast nog Roy Helu Jr. vastlegden.

In 2012 werd Trent Richardson als derde gekozen door de Cleveland Browns, na Andrew Luck en Robert Griffin III. De running back bracht hoge verwachtingen met zich mee, na in drie jaar 3130 yards en 35 touchdowns te hebben gemaakt bij de Alabama Crimson Tide. Maar bij de Browns wist hij nooit echt door te breken, waarna hij in 2013 naar de Indianapolis Colts werd gestuurd. Ook daar verloor Richardson de strijd met de andere running backs, waarna hij het bij de Oakland Raiders besloot te proberen, met weinig succes.

Richardson heeft inmiddels dus officieel het stempel van ‘draft bust’ meegekregen en aangezien hij ook bij de Raiders zat, wordt de running back ook wel vergeleken met JaMarcus Russell.

Jason Smith van Fox Sports gaat nog een stapje verder:  

Foto: Twitter

Ook leuk om te lezen