NY Rangers winnen klassieker na middernacht

Door

Dagelijkse updates over de belangrijkste wedstrijden met highlightvideo’s, niet te missen feiten en nieuwtjes en de uitslagen van alle wedstrijden. Dat is NHL Under Review.

Het was zelden zo stil in een arena als na het winnende doelpunt van Marian Gaborik vannacht. Die goal kwam na bijna twee uur ijshockey en inmiddels ruim na middernacht in Washington DC. De wedstrijd was om half acht die avond begonnen en had bijna drie overtime periodes nodig om beslist te worden. Het werd 2-1 in de wedstrijd en staat daarom 2-1 voor de Rangers in de serie.

Calm before the storm
Een heel spannend duel was ’t de eerste periodes niet. Er werd in periode 1 ook in zijn geheel niet gescoord op wat kansjes na en pas in de tweede periode brak de wedstrijd open. Een powerplay goal van Ryan Callahan na 6:41 in de tweede periode zette de Rangers nog op 1-0, maar via John Carlson sloegen de Caps op 11:10 van de periode alweer terug.

Toen begon de lange, lange wedstrijd eigenlijk pas. Beide teams gingen vooral counteren, er werd met vlagen erg voorzichtig gespeeld en overtime was nodig. OT is iets dat de Rangers dit jaar vooral wilden vermijden. De Capitals hebben tegen de Bruins echter aardig wat moed opgedaan voor overtime en dus leek de thuisploeg in ’t voordeel.

The streak is over
Het werd vanaf de eerste minuut van overtime een schaakwedstrijd. Kansje werden mondjesmaat afgewisseld en na een spannende eerste periode, waarin Ovechkin hard op de paal schoot, ging alles gelijk op. Geleidelijk trokken de Rangers de wedstrijd echter naar zich toe, ondanks dat beide teams nogmaals schoten op de paal uitwisselden. Het was uiteindelijk na bijna twee hele wedstrijden, op 14:41 van de derde overtime, dat Brad Richards van achter het doel de puck bij Marian Gaborik kreeg en hij tikte het verlossende doelpunt binnen.

Het was de eerste overtime overwinning in de playoffs sinds 2007 voor de Rangers en de eerste playoff overwinning in overtime in een uitwedstrijd sinds 1997. Een duel dat aardig wat negatieve streaks breekt en daarmee een bijzondere stap kan zijn voor de ploeg. Het duel was hoe dan ook een absolute klassieker.

Ryan McDonagh speelde voor de NYR ruim 53 minuten vanavond. Henrik Lundqvist en Braden Holtby eindigden beiden met bijna 50 saves.

Highlights

Programma
Vanavond treffen de New Jersey Devils en Philadelphia Flyers elkaar voor het eerst in Newark in hun game 3 om 1.30 Nederlandse tijd. De stand in die serie is 1-1 na de knappe 4-1 overwinning van de Devils in game 2. NY Rangers en Washington Capitals treffen – waarschijnlijk tot hun opluchting – elkaar zaterdagavond pas weer.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen