NY Jets schorsen Sam Alosi in ‘Triplegate’

Door

De New York Jets hebben hun kracht- en conditietrainer Sal Alosi voor onbepaalde tijd geschorst nadat er nieuwe informatie naar boven is gekomen over het ‘struikel incident’ met Miami Dolphins speler Nolan Carroll van afgelopen zondag. De Jets-trainer raakte Carroll met zijn bovenbeen waardoor deze uit balans raakte en geblesseerd het veld moest verlaten. Alosi zou vijf spelers hebben opgedragen een muur te vormen langs de zijlijn van het veld. Precies daar waar spelers niet mogen komen.

Mike Tannenbaum, de General Manager van de Jets, geeft aan dat Alosi in ieder geval geschorst is voor de rest van het seizoen en een boete krijgt van 25.000 dollar. ,,De spelers werden tijdens de wedstrijd tegen Miami door Sal geïnstrueerd om daar te gaan staan zodat de Dolphins-spelers om hen heen moest rennen. Op basis van deze nieuwe informatie hebben we besloten Sal te schorsen voor onbepaalde tijd.”

NFL’s vice president ‘Football Operations’ Ray Anderson heeft de beelden geanalyseerd en gaf aan dat wat Alosi de spelers opdroeg niet toegestaan is. Hij refereerde aan de regels, opgesteld in Forth Worth, Texas, waar de spelers, coaches en andere medewerkers mogen staan naast het veld. Anderson gaf aan dat de spelers in overtreding waren op het moment van het incident.

Een van de spelers die door Alosi werd opgedragen de muur te vormen, tight end Jeff Cumberland, gaf aan dat dit niet de eerste keer was dat zij die opdracht kregen. Cumberland gaf aan dat Alosi niet aangaf waarom de spelers daar moesten gaan staan. ,,Hij zei alleen maar ‘jullie moeten langs deze lijn staan, iedereen gewoon hier blijven staan’, zonder uit te leggen waarom. Maar we konden zelf bedenken dat het waarschijnlijk moest voor het geval er iemand langs zou rennen.”

Tannenbaum gaf aan dat zodra hij dit nieuws vernam van de spelers, hij direct contact heeft gelegd met Anderson. ,,Ons initiatief werd erg gewaardeerd,” aldus Tannenbaum. ,,De NFL gaat dit ook verder onderzoeken en dat is wat ze moeten doen. Zodra we alle informatie verzameld hebben zullen we een definitief besluit nemen.”

De GM voegde nog toe dat niet alleen de actie van Alosi onacceptabel was, maar ook het feit dat hij op maandag niet eerlijk was tegen het team vindt Tannenbaum niet kunnen. ,,Het gaat om het totaalplaatje, het onsportieve gedrag. Op maandag was nog niet alle informatie binnen. In de dagen daarna werd de situatie steeds duidelijker en dat zat ons niet lekker. Vandaar dat we het besluit hebben genomen voor deze maatregelen.” Verder is het voor Tannenbaum duidelijk dat Alosi alleen gehandeld zou hebben. Ook Cumberland beaamt dat dit een eenmansactie was van Alosi en niemand anders deze opdracht gaf.

Het is niet ondenkbaar dat Alosi ontslagen zal worden. ,,Zolang het onderzoek loopt, houden wij alle opties open. We willen eerst alles boven tafel hebben voordat we een beslissing nemen,” aldus Tannenbaum.
De Dolphins-speler die geraakt werd tijdens ‘Triplegate’,Nolan Carrol, heeft de beelden veelvuldig bekeken. ,,Ieder kanaal zendt de beelden uit, ik kan er moeilijk omheen,” moest Carroll bekennen.

Bij de val verrekte Carroll een spier in zijn rechter bovenbeen, het been dat hij vorig jaar brak. Later in de wedstrijd keerde hij terug op het veld. De Miami-speler wilt het incident graag achter zich laten en is niet benieuwd wat er met Alosi gaat gebeuren. ,,Het is niet mijn probleem wat er in New York gebeurt, ik ben er al overheen.” Vlak na de wedstrijd nam Alosi contact op met Carroll om zijn excuses aan te bieden. ,,k ben blij dat hij me heeft gebeld, hij was een man en zei dat het hem speet,”vertelde Carroll.

Foto: cosbysweaters.com

Ook leuk om te lezen