Weergaloze Manning leidt Giants naar comeback zege

Door

Wie zondagavond, na enkele minuten in het derde kwart, nog zijn geld had ingezet op een zege van de New York Giants, was waarschijnlijk door velen uitgelachen. Quarterback Eli Manning & Co. bakten er vrij weinig van en keken aan tegen een 27-13 achterstand in het eigen MetLife Stadium tegen de Tampa Bay Buccaneers. Echter, de regerend Super Bowl-kampioen rechtte onder aanvoering van een uitmuntend Manning haar rug en behaalde na een knappe comeback de eerste zege van het seizoen. De Giants wonnen uiteindelijk met 41-34 en voorkwamen hiermee een desastreuze seizoensopening.

Het grote verschil tussen de eerste en tweede helft werd gemaakt door Manning. Waar hij in het eerste bedrijf maar liefst drie interceptions gooide, liet hij in het tweede gedeelte zijn extra kwaliteiten zien. Hij gooide maar liefst 295 yards en er vertrokken op indrukwekkende wijze twee touchdown passes uit zijn handen.

Zijn meest belangrijke play kwam zo’n twee minuten voor tijd. Bucs-QB Josh Freeman had vlak daarvoor Mike Williams gevonden met 41-yards touchdown pass en daarmee de score in evenwicht gebracht (34-34). Manning had hierna slechts vier plays nodig om 80 yards te overbruggen en zijn ploeg in scoringpositie te brengen. Uiteindelijk mocht Andre Brown, de vervanger van de geblesseerd uitgevallen Ahmad Bradshaw, vanaf 2 yards de winnende touchdown binnenlopen.

Manning zag gedurende het duel 31 van zijn 51 passes aankomen voor een persoonlijk record van maar liefst 510 yards. Giants-wide receivers Victor Cruz en Hakeem Nicks waren ook goed op de dreef voor het team uit ‘the Big Apple’. Zowel Cruz (11 catches voor 179 yards) als Nicks (10-199 yards) scherpten hun persoonlijke record aan.

Door de winst voorkwamen de mannen van headcoach Tom Coughlin een 0-2 start van het seizoen. Waar vorige week in de seizoensopening nog met 24-17 verloren werd van de Dallas Cowboys, ontsnapten de Giants zondagavond op het nippertje. Veel rust is er niet voor de G-men, aangezien komende donderdag in Thursday Night Football de confrontatie wacht met de Carolina Panthers.

Overige uitslagen van de vroege zondagavondwedstrijden:

Houston Texans – Jacksonville Jaguars 27-7
De Houston Texans (2-0) domineerden deze game vanaf het begin tot het eind tegen de kansloze Jacksonville Jaguars (0-2). Running back Ben Tate liep twee touchdowns binnen, terwijl Adrian Foster dat eenmaal deed. De eerste test voor de Texans lijkt volgende week te zijn, wanneer treffen met de Denver Broncos op het programma staat.

New Orleans Saints – Carolina Panthers 27-35
Wie stopt Cam Newton? De quarterback van de Carolina Panthers (1-1) gooide 253 yards, waaronder een touchdownpass, liep 71 yards en een touchdown binnen. Zijn collega bij de New Orleans Saints, Drew Brees, was goed voor 325 yards, een touchdown pass en twee interceptions. De Saints zijn nu 0-2 en dat is de eerste keer sinds 2007 voor de ploeg van interim-headcoach Aaron Kromer.

Baltimore Ravens – Philadelphia Eagles 23-24
Een echte nagelbijter, dit duel in Philadelphia. Tot en met de laatste minuut kon het elke kant op, maar bleken de mannen van Andy Reid net wat scherper. Michael Vick was uiteindelijk de gevierde man door met nog 1:55 op de klok de winnende touchdown binnen te lopen voor de Eagles, die nu 2-0 zijn. De Ravens konden hun uitstekende seizoensopening geen vervolg geven en zijn nu 1-1.

Oakland Raiders – Miami Dolphins 13-35
Reggie Bush en Ryan Tannehill brachten het publiek het Sun Life Stadium in extase. Bush liep twee touchdowns binnen, terwijl Tannehill dat één keer deed en ook nog een touchdown pass gooide. Hiermee zorgde het duo ervoor dat de Dolphins (1-1) voor het eerst sinds 2005 weer een seizoenopener wist te winnen, ten koste van de kansloze Oakland Raiders (0-2).

Arizona Cardinals – New Engeland Patriots 18-20
Stephen Gostkowksi miste met nog zes seconden op de klok een fieldgoal mogelijkheid en daardoor pakten de Arizona Cardinals de verrassende winst. Lees meer.

Minnesota Vikings – Indianapolis Colts 20-23
Andrew Luck heeft zijn eerste zege binnen voor de Indianapolis Colts (1-1). De rookie quarterback had de hoofdrol in de uiteindelijke winnende fieldgoal van Adam Vinatieri. Luck had 23 seconden nodig om 45 yards om Vinatieri in goede positie te brengen voor de fieldgoal en daarmee de winst. De Vikings (1-1) verloren deze week dankzij een fieldgoal, terwijl zij vorige week juist daarmee de Jacksonville Jaguars versloegen.

Cleveland Browns – Cincinnati Bengals 20-34
De Cincinatti Bengals (1-1) herstelden zich prima na de afstraffing vorige week tegen de Baltimore Ravens (44-13 nederlaag). Quarterback Andy Dalton evenaarde met drie touchdown passes zijn persoonlijk record. De Cleveland Browns (0-2) verloren voor de tweede week op rij.

Kansas City Chiefs – Buffalo Bills 17-35
C.J. Spiller maakte deze avond het verschil voor de Bills (1-1). De running back liep twee touchdowns binnen voor het team uit Buffalo. Hiermee werd de basis gelegd voor de eenvoudige 35-17 zege op de Chiefs (0-2).

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen