Nugguts-guard Billups ziet trade niet zitten

Door

De geruchten rond de Denver Nuggets en hun superster,Carmelo Anthony, zijn nog altijd niet ten einde. Het contract van de small forward loopt na dit seizoen af en ‘Melo’ wil niet verlengen.

Om die reden zoeken de Nuggets een team waarmee ze een trade kunnen uitvoeren zodat ze alsnog iets terug krijgen voor Anthony. Ook point guard Chauncey Billups is onderdeel van de geruchten. De viermalig All-Star zou eventueel naar de Nets worden gestuurd, samen met Anthony in ruil voor spelers van de Pistons en/of Nets. Het is niet ongebruikelijk dat er meerdere teams betrokken zijn bij één trade.

De zakenwaarnemer van Billups geeft echter aan dat de voormalig kampioen geen trek heeft in een rol bij de Nets: ,,Chauncey wil een speler van de Nuggets zijn voor de rest van zijn loopbaan. Na zijn loopbaan als speler zou hij het liefst een rol binnen de organisatie vervullen. Als hij dan toch getrade wordt, wil hij dat het team, in dit hypothetische geval de New Jersey Nets, zijn contract uit koopt zodat hij zelf kan kijken waar hij dan nog wel zou willen spelen.”

Ondertussen staan de Nuggets nog altijd zesde in het westen met 20 gewonnen, 15 verloren. Billups zelf geeft dan ook aan dat hij zich niet bezig houdt met de geruchten: ,,Heel lang geleden leerde mijn oma mij al dat ik me niet druk moet maken om dingen waar ik geen controle over heb. Ik heb controle over mijn spel en daar focus ik me dan ook volledig op.” Ook coach George Karl spreekt over winnen en winnen alleen: ,,Ik heb geen tijd om deze geruchten uit te zoeken. Je kunt nooit weten wat wel klopt en wat niet. We spelen hier en daar een slechte wedstrijd, maar dat is niet ongewoon. We moeten gewoon blijven winnen en alleen dan komen we erachter of we een goed team hebben en of Anthony dan als nog een toekomst heeft bij de Nuggets.”

Vooralsnog ziet het er niet naar uit dat Billups zich druk hoeft te maken. De trade, waarbij de Nuggets, Nets en Pistons betrokken zouden kunnen zijn, heeft volgens de geruchten nog weinig aantrekkelijkheid voor de Pistons. Dat betekent dat de Nuggets door moeten zoeken naar teams die geïnteresseerd zijn in Anthony, hetgeen lastig zal worden aangezien Anthony al heeft aangegeven dat zijn voorkeur bij de Knicks ligt.

Foto: nugglove.com

Ook leuk om te lezen