Nuggets scoren 137 punten tegen Lakers

Door

Denver Nuggets v Brooklyn NetsHet zijn zware tijden in Los Angeles. De Clipper-fans kregen te horen dan Chris Paul er minimaal zes weken uit ligt met een schouderblessure, terwijl bij de Lakers de ziekenboeg al overvol is en de reeks slechte resultaten steeds zorgwekkender wordt. Zondag kreeg de ploeg een pak slaag van een ontketende Denver Nuggets: 137-115. De laatste maal dat de Lakers een dusdanig hoog aantal punten tegen kreeg was in november 1993.

Denver schotelde het thuispubliek een memorabele avond voor. Vooral het vierde kwart, waarin de ploeg 44 punten scoorde, was op zijn zachtst uitgedrukt spectaculair. Daarvoor had het vooral Nate Robinson te danken, die de fans trakteerde op enkele spectaculaire dunks. De drievoudig dunkkampioen werd daarnaast met 21 punten topscorer namens de thuisploeg.

Paul Gasol (25 punten, tien rebounds) speelde een prima potje voor de Lakers en volgens de geruchtenmolen zou het weleens zijn laatste geweest kunnen zijn. De Spanjaard wordt veelvuldig genoemd in een mogelijke ruil voor Andrew Bynum,  die geen toekomst meer heeft bij de Cleveland Cavaliers. Wie wel een toekomst lijkt te hebben is point guard Kendall Marshall, die goed was voor zeventien assists en nu als starter een gemiddelde heeft van zestien assists. Misschien dat Kobe hem inmiddels wel wil volgen op Twitter.

Tip off
De Miami Heat wonnen thuis van de Toronto Raptors. De Canadese ploeg verkeert in goede vorm en maakte het de regerend kampioen met vlagen ook erg lastig. Er is echter maar één King James op deze aarde en dan is een voorsprong van negen punten snel teniet gedaan. Kyle Lowry zag zijn gelijkmakende driepuntspoging in de slotfase van de ring stuiteren, waarna LeBron (30 punten) met twee rake vrije worpen een 102-97 eindstand op het bord zette.

Three Point Play

    • De Indiana Pacers waren aanvallend niet in goede doen tegen de Cleveland Cavaliers, maar wisten wel te winnen: 82-78. De Pacers schoten 36.4% van hun schoten raak, terwijl de Cavs het nog slechter deden met 34.2%.
    • De Golden State Warriors blijven winnen. Op bezoek bij de Washington Wizards boekte de ploeg hun negende overwinning op een rij en dat is record van de franchise. Klay Thompson werd topscorer van de avond met 26 punten, waarvan achttien punten uit driepunters kwamen.
    • De Oklahoma City Thunder wonnen thuis van de Boston Celtics en verrassend genoeg was Kevin Durant (21 punten) niet de topscorer van de avond. Reggie Jackson had een career high 27 punten, waaronder onderstaande dunk. Ex-Celtic Kendrick Perkins scoorde twaalf punten, het hoogste aantal in zijn seizoen.

Stat of the Night
David Lee, die met de Warriors voor de negende maal op een rij won, speelde een zeer all-round wedstrijd.

The Paint
“Get that shit outta here!”

Warriors leukste team om naar te kijken? check

J.R. Smith is een grappige man

Boxscore
Memphis Grizzlies (15-18) @ Detroit Pistons (14-20) 112-84
Indiana Pacers (27-6) @ Cleveland Cavaliers (11-23) 82-78
Toronto Raptors (16-16) @ Miami Heat (26-8) 97-102
Golden State Warriors (23-13) @ Washington Wizards (14-17) 112-96
New York Knicks (11-22) @ Dallas Mavericks (19-15) 92-80
Boston Celtics (13-21) @ Oklahoma City Thunder (27-7) 96-119
Denver Nuggets (16-17) @ Los Angelos Lakers (14-20) 137-115

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen