Nr. 28 van Blyleven ‘retired’ in Minnesota

Door

Op 5 januari werd al bekend gemaakt dat de in Nederland geboren Bert Blyleven is verkozen tot de Hall of Fame. Donderdagnacht maakten de Twins, het team waarvoor Blyleven elf jaar uitkwam en tegenwoordig televisiecommentator is, bekend dat er in Minnesota nooit meer iemand met nummer 28 zal spelen. Dit is het nummer waarmee Blyleven tijdens zijn Hall of Fame carrière uitkwam voor de Twins.

Na veertien jaar op de ballot te hebben gestaan, werd hij door de leden van de Baseball Writers Asociation of America eindelijk Cooperstown ingestemd. Hij won tijdens zijn loopbaan 287 wedstrijden, maar staat vooral bekend om zijn grote aantal strikeouts (3701, 5e all time) en shutouts (60, 9e all time).

Hij werd in 1970 Rookie of the Year in de American League en kwam gedurende zijn loopbaan ook uit voor de California Angels, Cleveland Indians, Pittsburgh Pirates en Texas Rangers.

Blyleven verkeert in mooi gezelschap. Slechts vijf spelers gingen hem voor: Harmon Killebrew (nr, 3), Rod Carew (nr. 29), Tony Oliva (nr. 6), Kent Hrbek (nr. 14) en Kirby Puckett (nr. 34).

Foto: sfexaminer.com

Ook leuk om te lezen