Notre Dame treft Alabama in finale

Door

De winnaar van de SEC Championship Game zou de tegenstander van de Notre Dame Fighting Irish gaan bepalen in de strijd om de nationale titel. Het duel tussen (2) Alabama en (3) Georgia werd een nagelbijter, maar uiteindelijk won Alabama met 32-28. Daarmee verovert de ploeg van coach Nick Saban na enkele spannende weken alsnog de verwachte finaleplek.

Een maand geleden leek er geen vuiltje aan de lucht voor de Crimson Tide, maar na een Houdini-act tegen LSU ging het een week later tegen Texas A&M wel degelijk mis. Johnny “Football” Manziel versloeg haast eigenhandig de Crimson Tide, die moesten hopen op fouten van Oregon en Kansas State om alsnog hun nationale titel te mogen verdedigen.

Die fouten kwamen er en een paar weken later lijkt het college football universum weer als vanouds hersteld. Saban heeft zijn succesvolle Alabama-team onder aanvoering van de getalenteerde QB A.J. McCarron (foto) voor de derde keer in vier jaar naar de finale geloodst en hoopt daar ook de derde titel in vier jaar op te halen.

Op hun pad vindt Alabama echter de Fighting Irish, die dit jaar na twee decennia van afwezigheid weer de ranglijst aanvoeren en vriend en vijand verrasten met een seizoen dat in Sport Amerika Magazine nummer 26 uitgebreid werd besproken.

De BCS National Championship Game zal op 7 januari 2013 worden gespeeld in het Sun Life Stadium in Miama, Florida.

Foto: Getty Images

1 Reactie
  1. EvertJan 8 jaar ago

    Roll Tide BAMA!! crush the Irish

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen