North Carolina stunt tegen Michigan State

Door

North Carolina v Michigan State

Ondanks dat UNC-coach Roy Williams al zesmaal had gewonnen van Tom Izzo’s MSU leek het eergisteren toch een makkelijke avond te worden voor de als nummer één gerankte Spartans. De Tar Heels waren immers unranked en hadden drie dagen eerder thuis nog verloren van het kleine UAB. Zoals gewoonlijk staat College Basketball echter bekend om zijn upsets, en de Tar Heels zorgden voor deze upset door redelijk eenvoudig de thuisspelende Spartans op zij te zetten. De Tar Heels wonnen met met 79-65 en zo blijft Roy Williams een ware plaaggeest voor Tom Izzo.

Als er één woord is wat North Carolina dit seizoen het beste beschrijft dan is het wel het woord ‘wisselvalligheid’. Het was immers de tweede keer in twee weken dat North Carolina van een top-5 team won. Waar vorige week thuis van het als derde gerankte Louisville werd gewonnen (93-84) was het nu Michigan State dat haar meerdere moest erkennen in de Tar Heels. Daar tegenover staan echter ook twee verloren wedstrijden tegen mindere goden als UAB en Belmont.

“Ik geloof dat we na die overwinning op Louisville het gevoel hadden dat we Birmingham (UAB) wel even opzij zouden zetten omdat we immers toch North Carolina zijn. Maar dat mogen we niet denken, zo’n mentaliteit is onacceptabel.” aldus J.P. Tokoto die tegen Michigan State een double-double had met twaalf punten en tien rebounds.

Het waren dan ook de rebounds die vooral in de tweede helft het verschil maakten, North Carolina had meer rebounds (49 tegenover 38 voor MSU) wat resulteerde in maar liefst negentien second-chance punten. Daar naast stond de ploeg defensief ook goed. Michigan State werd beperkt tot slechts twaalf assists, en dat terwijl het gemiddelde voor MSU op 22 assists lag.

Ook het spel van UNC-freshman Kennedy Meeks was weer van cruciaal belang voor de ploeg van Roy Williams. Net als tegen Louisville kwam hij vanaf de bank om voor een paar belangrijke scores te zorgen (hij schoot 6-uit-8 en was UNC’s topscorer) en ook pakte Meeks weer veel rebounds (7).

North Carolina kijkt nu uit naar 14 december, dan komen John Calipari en de Kentucky Wildcats (3) op bezoek. De Spartans spelen de komende weken tegen wat kleinere ploegen voordat zij het op 21 december opnemen tegen de Texas Longhorns als laatste voorbereiding op de conference wedstrijden.

Spartans en Badgers blijven perfect

In de twee andere ACC/Big Ten Challenge wedstrijden won de Big Ten overtuigend. Ohio State (5) won van de Maryland Terrapins met 76-60 terwijl Wisconsin (8), zoals ze wel vaker doen, heel lelijk won van de Virginia Cavaliers met 48-38. Het hoogtepunt van de avond kwam vanuit Columbus, Ohio waar Sam “Slam” Thompkins maar liefst driemaal goed was voor een alley-oop dunk:

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen