NLDS Game 5: Brewers verslaan Diamondbacks

Door

Eerder deze week stonden de Brewers comfortabel met 2-0 voor in hun serie tegen de Arizona Diamondbacks, maar uiteindelijk kwam het toch aan op game 5 in Milwaukee’s markante Miller Park om te bepalen wie er naar de National League Championship Series mocht. Het waren uiteindelijk de Milwaukee Brewers die aan het langste eind trokken met een 3-2 eindstand op het bord na 10 bloedstollende innings.

De wedstrijd begon nog vrij rustig en de eerste score kwam pas in de derde inning op het bord, toen een single home run van Upton het publiek in Milwaukee kortstondig temde. De fans van de Brewers wisten op dat moment al dat het geen makkelijke avond zou worden, want de pitch count van hun ace Gallardo liep opvallend snel op.

De spanning kwam echter snel terug, want in de vierde inning stonden nog voor de eerste out al twee man op de honken. Helaas kwam die eerst out op een pop up van Prince Fielder, die zichtbaar gefrustreerd met zichzelf deze gouden kans op een voorsprong niet wist te verzilveren. Een wilde pitch later stonden de bases echter loaded en na goed loopwerk van Nyjer Morgan werd een pop up alsnog omgezet in de gelijkmaker.

Die 1-1 stand stond ook nog op het bord toen de Brewers in de zesde inning al juichend op de tribunes stonden voor wat leek op een fantastische hit van Hairston. Zijn bal vloog recht over center field en leek buiten het bereik van iedereen, maar een ongelofelijke over-the-shoulder-catch van Chris Young voorkwam RBIs voor Hairston en de Brewers.

De volgende batter was het echter wel raak. Een slechte pitch van Kennedy werd een single voor Betancourt terwijl vanaf het tweede honk sterspeler en publiekslieveling Ryan Braun de tweede run binnen liep. Na een snelle reversed K stond daarmee na tweederde van de wedstrijd de thuisploeg eindelijk op voorsprong.

De zevende inning begon met een pitching change voor de Brewers. Yovani Gallardo had het wonderwel goed volgehouden met 1 run in 6 innings op een behoorlijk aantal pitches, maar werd afgewisseld doorTakashi  Saito, die een ijzersterke inning wierp en 1-2-3 de Diamondbacks dwong tot een comebackpoging in de laatste twee innings.

Ook de Diamondbacks kozen voor een wissel en vervingen starter Ian Kennedy met Bryan Shaw en die deed net als collega Saito wat van hem gevraagd wordt; een snelle 1-2-3 inning en terwijl “Roll Out The Barrel” nog nagalmde onder de bogen van het gesloten dak stond de achtste inning al op het punt van beginnen.

Die achtste inning begon minder makkelijk voor de Brewers; pitcher Francisco “K-Rod” Rodriguez gooide all over the place. Een strikeout bracht nog hoop op een snelle inning, maar een goeie klap van Montero bracht hemzelf op het eerst honk en Aaron Hill op de derde. Goldschmidt, die .500 sloeg deze serie, krijgt vervolgens echter een K tegen. K-Rod werpt echter matig tegen Young en als die 4 wijd ziet zijn met 2 outs de honken gevuld voor Ryan Roberts, die dan slechts tot een rollertje naar de shortstop komt. Milwaukee ontsnapt wederom en laat de D-Backs nog één inning om hun run naar een pennant te verlengen.

Om de Brewers in ieder geval verder af te stoppen wordt David Hernandez uit de Arizona bullpen geroepen. Ryan Braun is zijn eerste prooi, Prince Fielder zijn tweede en ook Rickey Weeks kan niets tegen hem inbrengen. Alle ogen zijn daarom gericht op John “Ax-man” Axford, die met 46 stuks de MLB dit jaar leidde in succesvolle saves.

Zijn inning begon echter barslecht en nog voor het thuispubliek luidruchtig kon worden had Gerardo Parra al een double geslagen op de eerste pitch. Met zijn tweede pitch onthoofd de Ax-man bijna Burroughs, die een bunt-poging deed en maar net weg kon duiken. Een hit richting het linksveld bij full count brengt echter Parra op het derde honk en Burroughs op het eerste. Een bunt daarna brengt daarop meteen de 2-2 op het bord en Miller Park wordt muisstil, mede omdat een kans om Parra nog uit te gooien werd verprutst doordat Axford per ongeluk teamgenoot Fielder laat struikelen. Er volgen echter geen runs meer en de spanning in Miller Park is inmiddels tot een haast ondraaglijk niveau toegenomen.

De eerste batter van de Brewers is Hairston en zijn bal vliegt ver, maar wordt gemakkelijk gevangen in het verre veld. Next up is Betancourt en zijn pop up wordt ook gemakkelijk gevangen en ook Lucroy maakt geen kans. De blown save van Axford leidt tot extra innings en dat valt de fans in Wisconsin niet gemakkelijk.

Axford revancheert zich echter met een sterke tiende inning en na 1-2-3 outs zijn de Brewers weer aan slag. Slim spel van Nyjer Morgan op de plaat – hij faket een bunt, waardoor de catcher uit positie stapt en de bal aan zich voorbij ziet vliegen – brengt vervolgens Carlos Gomez op het tweede honk met pas 1 man uit en een fikse klap van diezelfde Morgan doet Miller Park ontploffen als hij met een double Gomez over de thuisplaat krijgt en de Brewers winnen.

Opvallend in de vreugde is de ongelofelijke uitbarsting van emotie bij Prince Fielder, die met brekende stem en tranen in zijn ogen aan TBS laat weten dat ie geen interview kan doen. Nyjer Morgan en Ryan Braun stelen daarop de show en laten Fielder en zijn emoties alleen, terwijl F-bombs van Morgen en het  uitzinnige stadion iedereen overstemmen.

Dit is de overwinning waar de baseball fans in Wisconsin al zo lang op gewacht hebben en dat is aan alles te merken. De Brewers treffen in de National League Championship Series de winnaar van game 5 tussen de Philadelphia Phillies en St. Louis Cardinals, een wedstrijd die pas later vannacht beslist zal worden, maar waarin de Cardinals alvast vroeg op voorsprong zijn gekomen.

Vervolgens is de eerste batter van de Brewers Hairston en zijn bal vliegt ver, heel ver zelfs, maar wordt toch gemakkelijk gevangen in het verre veld. Next up is Betancourt en zijn pop up wordt ook gemakkelijk gevangen en ook catcher Lucroy maakt geen kans. De blown save van Axford leidt tot extra innings en dat valt de fans in Wisconsin niet gemakkelijk.

Axford revancheert zich echter met een sterke tiende inning en na 1-2-3 outs zijn de Brewers weer aan slag. Slim spel van Nyjer Morgan op de plaat – hij faket een bunt, waardoor de catcher uit positie stapt en de bal aan zich voorbij ziet vliegen – brengt vervolgens Carlos Gomez op het tweede honk met pas 1 man uit. Een fikse klap van diezelfde Morgan doet Miller Park vervolgens ontploffen van geluk als hij met een single Gomez over de thuisplaat krijgt en de Brewers winnen.

Opvallend in de vreugde is de aandoenlijke uitbarsting van emotie bij Prince Fielder, die met brekende stem en tranen in zijn ogen aan TBS laat weten dat ie geen interview kan doen. De markante Nyjer Morgan en Ryan Braun stelen daarop de show en laten Fielder en zijn emoties alleen, terwijl live F-bombs van Morgan – waarover het laatste woord waarschijnlijk nog niet gesproken is – en het  uitzinnige stadion iedereen overstemmen.

Dit is de overwinning waar de baseball fans in Wisconsin al zo lang op gewacht hebben en dat is aan alles te merken. Vuurwerk, champagne en minutenlang applaus vallen de Brewers ten deel. De winnaars van deze spectaculaire game 5 treffen in de National League Championship Series de winnaar van game 5 tussen de Philadelphia Phillies en St. Louis Cardinals, een wedstrijd die pas later vannacht beslist zal worden, maar waarin de Cardinals alvast vroeg op voorsprong zijn gekomen.

En die NLCS belooft met een 3-0 home record voor de Brew Crew alvast een spektakelstuk te worden. Wie de Brewers treffen lees je morgen, hier op Sport Amerika.

Foto: @MLBastian/Twitpic

Ook leuk om te lezen