Nike beloont Vick met nieuw contract

Door

Het vertrouwen in de persoon Michael Vick neemt met de dag toe. Vrijdagavond werd bekend dat Nike de quarterback van de Philadelphia Eagles opnieuw hebben vastgelegd als gezicht van het kledingmerk.

Zo’n vier jaar geleden werd het contract met diezelfde Vick nog ontbonden, nadat bekend was geworden dat de quarterback zich had ingelaten met het organiseren van illegale hondengevechten.

Vick had zes jaar eerder, in 2001, als rookie een langdurig getekend bij het bekende kledingmerk, maar raakte zo gezegd dat contract kwijt zo’n zes jaar later. Vervolgens bracht hij 21 maanden door in de gevangenis als straf voor het organiseren van de hondengevechten.

,,Wij weten dat Michael fouten heeft gemaakt in het verleden en dat hij dat ook zelf inziet. We staan niet achter die acties, maar vinden het wel bewonderenswaardig om te zien hoe positief hij zijn leven heeft doen veranderen na de gevangenisstraf,” liet een pr-medewerker weten van Nike.

,,Michael is blij met het nieuwe contract en vooral het idee dat hij nu als gezicht van het kledingmerk een positieve rol kan gaan spelen richting alle jeugdige football spelers.”

Vick kreeg na afloop van het seizoen de prijs ‘The Associated Press Comeback Player of the Year’ uitgereikt voor zijn comeback gedurende het seizoen 2010/11. Hoewel hij drie wedstrijden moest missen vanwege een blessure, leidde hij de Eagles naar een 10-6 record en het winnen van de NFC East titel.

Foto: assets.nydailynews.com

Ook leuk om te lezen