Nieuwkomer Cruz cruciaal voor Cardinals

Door

De St. Louis Cardinals hadden dinsdagavond 11 innings nodig om de San Diego Padres te verslaan. Derde honkman Daniel Descalso sloeg een single met twee uit in de laatste inning om de derde run te scoren. Catcher Tony Cruz debuteerde in de Major Leagues en had drie hits.

Dat is er één meer dan alle Padres in totaal. Ze hadden maar twee hits en waren 0-19 na de double van Chase Headley in de vierde inning.

Dinsdag was de vijfde nederlaag op rij en staan nu op 8-20 thuis, het slechtste record in de MLB. Lichtpunt: het was de eerste keer in zes opeenvolgende wedstrijden dat ze meer dan één run scoorden.

Cruz werd opgeroepen nadat backup catcher Gerald Laird op de disabled list werd geplaatst met een gebroken wijsvinger. ,,Je ziet meteen zijn potentieel,” zei manager Tony La Russa. ,,Hij vangt goed, hij blokkeert de bal. Er is nog wat werk aan, maar hij is goed bezig en zal beter worden. Hij heeft een goede swing.”

Miguel Batista moest twee innings pitchen voor de overwinning. Eduard Sanchez werkte de 11e inning af voor zijn vijfde save van het seizoen. De Cardinals hebben vier opeenvolgende wedstrijden gewonnen en acht van de afgelopen negen.

In de eerste inning kon centerfielder Jon Jay scoren na een error van Brad Hawpe. Diezelfde Hawpe maakte zijn fout goed door een two-run home run te slaan. Descalso werd in de zevende inning binnengeholpen door een RBI van Ryan Theriot waardoor de bordjes gelijk kwamen te staan.

In de elfde inning won St. Louis dan na een single van Descalso.

Foto: minors.mlblogs.com

 

Ook leuk om te lezen