Nieuwe positie geen probleem voor Mauer

Door

Als je met je vrienden in de kroeg staat en je gooit de naam van Joe Mauer in het gesprek, dan zal iedereen zeggen: ‘Dat is de catcher van de Minnesota Twins’. Daar kwam donderdag op bezoek bij de Chicago White Sox verandering in.

Het was dan ook even wennen voor de spelers en de supporters om nummer 7 het veld te zien betreden zonder zijn catchers masker en beschermende kleding. De Twins wilde de AL MVP van 2009 aan het werk zien op het eerste honk, een positie dat hij in 2002 voor het laatst speelde in de Minor League.

De spelers van de White Sox waren niet op hun achterhoofd gevallen en zochten de kersverse eerste honkman direct op in de eerste inning van de wedstrijd. Even kijken of Mauer bij de les is? Mauer was bij de les. Hij ving een harde bal van Omar Vizquel voor een double play en tikte vervolgens Adam Dunn uit op het eerste honk.

Mauer kon een kleine glimlach niet onderdrukken, nadat hij verantwoordelijk was voor de eerste drie outs van de wedstrijd. ,,De eerste inning heeft mij persoonlijk goed gedaan doordat ik gelijk een paar ballen op mij kreeg afgevuurd.”

Na de eerste inning was de nervositeit verdwenen bij Mauer en had hij een belangrijk aandeel in de 6-2 overwinning op de White Sox. De 28-jarige Amerikaan was goed voor drie honkslagen, twee RBI’s en geen enkele fout in het veld. ,,Ik kreeg veel steun van mijn teamgenoten, dat maakte het een stuk makkelijker,” zei Mauer na afloop. ,,Het was goed om al die lachende gezichten na afloop te zien. Vooraf was ik, logischerwijs, natuurlijk wel aardig zenuwachtig geweest.”

De Twins hopen dat Mauer fris en fit blijft door hem af en toe een dag vrij te geven als catcher. De reden dat Mauer naar het eerste honk verhuisd heeft te maken met zijn slagkracht. Manager Ron Gardenhire hoeft hem daardoor niet uit de lineup te verwijderen.

,,Het was geweldig om Joe aan het werk te zien op het eerste honk”, aldus Gardenhire. ,Hij hield zich goed staande. Joe is een echte atleet.” Mauer benadrukt dat hij veel plezier heeft in het spelen op een nieuwe positie, maar dat hij vooral een catcher blijft. ,,Dat is en blijft mijn taak hier in Minnesota.”

Foto: gfbaseball.tumblr.com

Ook leuk om te lezen