Nieuwe opzet NFL zorgt voor problemen

Door

Er is veel rumoer over de nieuwe onderhandeling tussen de spelersvakbond en de NFL. De bestuurders van de NFL willen vanaf volgend jaar het seizoen met 2 wedstrijden verlengen naar 18 in plaats van de 16 wedstrijden die er afgelopen jaren in het reguliere seizoen werden gespeeld. Wel worden de 2 extra seizoenswedstrijden in mindering gebracht op het aantal wedstrijden in de voorbereiding.

De spelersvakbond, die toch vooral door spelers wordt geleid, is het hier overigens niet mee eens. Zij zijn van mening dat er voor de 2 extra wedstrjiden weinig tot niets wordt teruggegeven en dat de impact op hun fysiek te groot wordt. Vooralsnog is er dus ook nog geen akkoord tussen beide partijen.

,,Voor mij, de manier waarop het voorstel er nu uitziet, is het echt onacceptabel,” stelde Cleveland Browns- linebacker Scott Fujita.. ,,Ik zie elk jaar meer en meer spelers geblesseerd raken, er zijn zoveel dingen rondom blessures en de impact op je leven na football waar nu niet goed mee wordt omgegaan door de NFL.”

Voor de spelersvakbond is dit alles zeer teleurstellend. ,,Er moet ook aan worden gedacht dat een toevoeging van 2 wedstrijden een grote impact is op ons lichaam en dat wij dat nog eens extra zullen ondervinden als we straks 50,60 of 70 jaar oud zijn,” voegde Fujita’s teamgenoot Dominique Foxworth eraan toe.

Een groot nadeel is dat de spelers maar tot 5 jaar na hun actieve carriere een speciale zorgverzekering krijgen en daarna moeten ze alles zelf zien te regelen. Dat is één van de punten die de spelers niet zien zitten in combinatie met de nieuwe opzet van de NFL.

Greg Aiello,woordvoeder van de NFL, liet weten dat van de ruim 2600 spelers die elk seizoen in de NFL spelen er ‘maar’ honderd op de geblesseerde reservelijst komen te staan. Deze lijst bevat ook nog eens rookies die niet gedraft zijn en spelers met kleine blessures. Daarnaast zullen de extra wedstrijden in het reguliere seizoen een behoorlijke extra omzet genereren voor de NFL en dat is goed voor een ieder die van football houdt beredeneerde Aiello.

De onderhandelingen zullen voorlopig nog wel even voortduren en worden natuurlijk overschaduwd door de play-off wedstrijden van deze en volgende week. Vooralsnog lijkt een oplossing nog aardig uit het zicht te zijn.

Foto: greatestprobowlsever.files.wordpress.com

Ook leuk om te lezen