Nieuwe onderhandelingen in NHL

Door

NHL Media Availability

Na twee weken van afwachten heeft de NHL de spelersvakbond NHLPA een nieuw, verbeterd aanbod gedaan. Op vrijwel alle belangrijke vlakken is het nieuwe bod een handreiking naar de spelers. Het lijkt de ultieme poging om het seizoen te redden.

Tot de belangrijkste verbeteringen ten opzichte van het vorige bod behoren het verhogen van de maximale duur van een contract van vijf naar zes jaar, het verhogen van het jaarlijkse verschil in salaris van vijf naar tien procent en enkele andere punten waar de spelers zeer ontevreden over waren.

Het is geen verrassing dat de league de spelers een nieuw bod heeft gedaan. Steeds meer sponsoren en ook televisiepartner NBC hebben hun onvrede geuit en hebben het afgelasten van het gehele seizoen als onacceptabel bestempeld. De tijd dringt echter voor alle betrokkenen en vooral spelers weten dat er voor hen momenteel nog iets te halen valt.

De onderhandelingen zullen tot de deadline gaan, maar de kans op een akkoord dat een seizoen van 48 wedstrijden mogelijk maakt is door deze stap van de NHL aanzienlijk gegroeid. De spelersvakbond hoopt uiterlijk na het weekend met de league aan tafel te zitten en tot een akkoord te komen.

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen