Nieuwe nederlaag New York Rangers door waardeloos begin

Door

Columbus Blue Jackets v New York Rangers

De New York Rangers hebben voor de derde keer op rij een wedstrijd verloren. Deze keer moesten de Rangers in eigen Madison Square Garden buigen voor de Columbus Blue Jackets. Vooral door een verschrikkelijk slechte start verloren de Rangers met 2-4.

Binnen een minuut keken de Rangers al tegen een achterstand aan. Matt Calvert kon voor Columbus zijn vierde goal van het seizoen scoren. De vroege achterstand leek de Rangers niet wakker geschud te hebben want acht minuten later verdubbelde Artem Anisimov de score. Alsof dat nog niet genoeg was, wist David Savard er na elf minuten zelfs 0-3 van te maken. Dominic Moore maakte de score even later iets dragelijker voor de New York Rangers; 1-3.

In de tweede periode werd niet gescoord. In de derde periode wel. En het was New York dat de aansluitingstreffer maakte. Dan Girardi gaf de Rangers-fans daarmee weer even hoop op meer. De Rangers bleven echter opnieuw met lege handen staan. Ryan Johansen gooide de wedstrijd anderhalve minuut voor het einde geheel in het slot; 2-4.

Door deze nederlaag zakt New York verder op de ranglijst. Columbus is ze nu voorbij en staat negende. De Rangers moeten het doen met een teleurstellende elfde plek. Zondag hoopt New York weer eens een overwinning te kunnen boeken. Dan komt Western Conference laagvlieger Calgary Flames op bezoek.

Andere uitslagen van ploegen uit de Eastern Conference:
Montreal Canadiens – Philadelphia Flyers 1-2
Buffalo Sabres – Ottawa Senators 1-2
Detroit Red Wings – Tampa Bay Lightning 1-2 (S.O.)
Toronto Maple Leafs – St. Louis Blues 3-6 (Derde nederlaag voor Toronto op rij)
New York Islanders – Phoenix Coyotes 3-6
Boston Bruins – Edmonton Oilers 4-2

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen