Nieuwe eigenaren Houston Astros maken schoon schip

Door

Nog geen twee weken zijn de Houston Astros in andere handen of de contouren van operatie schoon schip zijn zichtbaar. De heren Tal Smith, president of baseball operations, en general manager Ed Wade kregen zondagavond het dringende verzoek niet meer terug te keren.

Rigoureuze maatregelen waren al aangekondigd door zakenman Jim Crane. Hij is de persoon die samen met een groep andere investeerders 610 miljoen dollar neerlegde om de Astros te kopen. Donderdag 17 november ging de Major League Baseball akkoord met het bod van deze welgestelde personen. Direct nadat het groene licht gegeven was, kondigden de nieuwe eigenaren rigoureuze maatregelen aan.

De eerste slachtoffers zijn Smith, 17 jaar werkzaam in Houston, en Wade. Laatstgenoemde kwam in 2007 in loondienst bij de Astros. ,,Met een verandering van eigenaar willen we graag een frisse start maken”, was de uitleg van George Postolos, teampresident en CEO. ,,We hebben Wade en Smith verteld dat we veranderingen gaan doorvoeren. We erkennen hun toewijding aan de Houston Astros en hun betekenisvolle bijdrage aan de franchise.”

Hoewel de ontslagen managers hun bureau nog moeten opruimen, is de zoektocht naar hun opvolgers direct gestart. Dat verklaarde Postolos zondag. ,,Ons doel is om consequent om het kampioenschap mee te spelen en we weten dat de eerste stap daar naartoe het ontwikkelen van een topbedrijf in honkbal is. We zullen de beste kandidaten aannemen om ons doel te realiseren.”

Aan de nieuwe eigenaren en binnenkort de twee nieuwe mensen de taak om de franchise sportief weer op de kaart te zetten. Afgelopen jaargang was hopeloos met een record van 56-106; het slechtste van de hele MLB. Na het 2008-seizoen, waar de Astros nog 86-75 noteerden, is het qua resultaat steeds minder gegaan met 2011 als waar dieptepunt.

De selectie moet flink gepimpt worden. Er spelen nauwelijks nog herkenbare spelers. Clubiconen als Roy Oswalt en Lance Berkman liepen in 2010 de deur uit en vorig jaar vertrokken rijzende sterren Hunter Pence en Michael Bourn. Om het roster te versterken zal flink de portemonnee getrokken moeten worden om het verval te stoppen, is de verwachting.

Ook leuk om te lezen