Nieuwe Cubaanse ster tekent bij de White Sox

Door

Cuba v China - World Baseball Classic First Round Group AIn recente jaren hebben we vanuit Cuba steeds meer grote namen richting de Major League zien vertrekken. Aroldis Chapman, Yoenis Cespedes en Yasiel Puig zijn de meest recente voorbeelden van spelers die het Cubaanse regime ontvluchtten en onderdak vonden bij een Major League organisatie. Aan dit lijstje kunnen we nu ook slugger Jose Dariel Abreu toevoegen.

Power hitter

Als je denkt dat je de naam Jose Abreu eerder gehoord hebt, dan zou je zo maar eens gelijk kunnen hebben. Abreu is meerdere malen in Nederland geweest voor de Haarlemse Honkbalweek, het World Port Tournament en het WK. Wij leerden hem daar kennen als zeer sterke eerste honkman, die het vooral van zijn aanvallende kwaliteiten moet hebben.

Ook tijdens de laatste World Baseball Classic, eerder dit jaar, kwam Abreu nog uit voor het Cubaanse nationale team. Hij was toen waarschijnlijk de beste speler bij de teleurstellende Cubanen, die dankzij twee nederlagen tegen Nederland uitgeschakeld werden. De grote rechtshandige slagman sloeg toen .360 met drie home runs en negen binnen geslagen punten. Een van die home runs was deze belangrijke klap in de wedstrijd tegen Nederland op het werpen van Orlando Yntema:

Miljoenencontract

De man die een aantal seizoenen geleden misschien statistisch gezien wel het beste seizoen ooit voor een speler uit de Cubaanse competitie kende (.453 met 33 home runs en 96 RBI in 66 wedstrijden) tekent het grootste contract ooit voor een Cubaan in de Major League. In zes seizoenen bij de White Sox gaat hij naar verluidt 68 miljoen dollar verdienen. Yasiel Puig was tot nu toe de Cubaanse grootverdiener met een zevenjarig contract ter waarde van 42 miljoen dollar.

Bij de South Siders moet Abreu het eerste honk gaan bemannen. Die positie werd de laatste jaren steevast ingevuld door fan favorite Paul Konerko, maar die kende zijn slechtste seizoen ooit en is nu free agent. Er zou wel interesse van beide kanten zijn om Konerko in een bescheiden rol terug te laten keren bij het team, waar de DH positie bemand wordt door de eveneens teleurstellende Adam Dunn.

Foto: Getty Images

3 Reacties
 1. Dennis Janssen 7 jaar ago

  Als hij het net zo goed gaat doen als Cespedes of Puig, dan hebben de White Sox er een hele goede deal aan!!!

  • Hans 'White Sox' Deijs 7 jaar ago

   Mooi stukje. En ik kan na het dramatische seizoen van 2013 niet wachten op volgend seizoen. Dit is iig een interesante aankoop.

 2. Hans 'White Sox' Deijs 7 jaar ago

  Ik vergeet voor de liefhebbers om het ‘Abreu-topic’ van het Sox message-board te posten.
  South-siders zijn meestal grotere klagers dan wij Hollanders btw.
  Op pagina 3 staat nog een link naar de swing van Abreu, ook best interessant naar mijn mening.
  http://www.forums.mlb.com/n/pfx/forum.aspx?tsn=1&nav=messages&webtag=ml-whitesox&tid=122407

Comments are closed.

Ook leuk om te lezen