Nieuw strijdlied San Francisco 49ers

Door

Als jezelf respecterend NFL-team hoor je er tegenwoordig niet meer bij als er geen rapsong voor je geschreven is. De San Francisco 49ers hoeven zich daar sinds kort geen zorgen meer om te maken. Ashkon, een entertainer uit de Bay Area, maakte er speciaal eentje voor de aanstaande ontmoeting met de New York Giants.

Het begon allemaal met Wiz Khalifa, een rapper uit Pittsburgh. Hij verzorgde in september 2010 de hitsong ‘Black and Yellow‘. Het was een ode aan ‘zijn’ Pittsburgh Steelers en werd niet veel later een wereldhit. Na het verlies van zijn club in de Super Bowl tegen de Green Bay Packers werd het nummer tegen hem gebruikt door de Green Bay-fan en wereldberoemd rapper Lil Wayne. Zijn ‘Green and Yellow‘ was enigszins makkelijk, maar niet minder treffend. Het lied blijft de Steelers achtervolgen want na de uitschakeling tegen de Denver Broncos enkele weken geleden haalden de fans uit de Mile High City de melodie nog maar’es uit de kast.

De originaliteit was ver te zoeken, maar de strekking was wel duidelijk. Na de thriller in San Francisco van vorige week begint het aan de Bay ook te borrelen. En daar hoort dus een passend strijdlied bij. Lokale entertainer Ashkon nam de taak op zich en schreef een nummer speciaal voor de ontmoeting met de Giants. Op de melodie van ‘Niggers in Paris’ van Jay-Z & Kanye West weet hij aardig te boeien. Persoonlijk hoogtepunt is na 48 seconden:

Ball so hard, let’s stop Cruz. Manningham’ll be locked up, too.
If you was hit like Pierre was hit, you probably gon’ cough the ball up, too.

Een fraaie ode aan de onverwoestbare niners-defense die Pierre Thomas vakkundig de wedstrijd uitbeukte en en passant nog een turnover forceerde. Iemand in New York die zich geroepen voelt wat terug te doen?

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen