Nieuw hoofdstuk Red Sox-Rays rivalry door Ortiz HR

Door

Boston Red Sox v Tampa Bay Rays

David Ortiz veroorzaakt dit seizoen een hoop ergernis bij de spelers van de Tampa Bay Rays. Eerder dit jaar was er het akkefietje met Rays’ pitcher David Price die Ortiz raakte met een fastball. Volgens de aangewezen slagman van de Boston Red Sox was Price nog steeds boos over het opgeven van twee homeruns vorig jaar in de play-offs.

Ortiz heeft er echter een handje van om zijn homeruns lang na te staren. Dat deed hij zondag in de 3-2 overwinning op de Rays opnieuw na het slaan van een three-run homer, met een bat flip als toetje. Dit tot woede van startende werper Chris Archer.

Ach, Archer is zelf ook niet vies van een klein showtje. Vorig jaar tegen de Red Sox.

Leading-Off
Fans van de Los Angeles Dodgers haalden zondag de bezem uit de kast, want de San Francisco Giants, de grote rivaal, werden getrakteerd op een sweep. De Dodgers verlieten de Bay Area met een 4-3 overwinning en een voorsprong van anderhalve wedstrijd op de Giants in de NL West. Jake Peavy gaf drie runs op over zes innings in zijn debuut voor de Giants, terwijl Kenley Jansen voor de Dodgers een puntloze negende inning gooide voor save nummer 30.

Three Strikes
* Josh Harrison noteerde vier honkslagen, waaronder een tiebreaking homerun, in de 7-5 overwinning op de Colorado Rockies en, net als een maand geleden, liet de All-Star van de Pittsburgh Pirates zien dat hij niet te vangen is in een rundown.

* Voor de achttiende keer dit seizoen wonnen de St. Louis Cardinals een wedstrijd via een shutout. De Chicago Cubs werden met 1-0 aan de kant gezet, aan de hand van een sterke Adam Wainwright die slechts vijf honkslagen opgaf in zeven innings.

* De Oakland Athletics en de Los Angeles Angels, de twee beste ploegen in de Majors, geven elkaar geen duimbreed toe in de race om de AL West divisietitel. De Halos klopten de Detroit Tigers met 2-1 dankzij een homerun in de achtste inning van David Freese. De A’s konden niet achter blijven en versloegen de Texas Rangers in Arlington met 9-3. Catcher Jon Jaso bracht drie honklopers over de thuisplaat.

Seventh Inning Stretch
Carlos Santana sloeg twee keer de bal de hekken over in de 10-3 overwinning op de Kansas City Royals. De eerste honkman van de Cleveland Indians is lekker bezig.

Dit kun je ook met een knuppel doen:

Carlos Gonzalez van de Colorado Rockies kan vliegen.

Going Dutch
* Geen honkslagen in drie slagbeurten voor Didi Gregorius.

* Jonathan Schoop ging 2-uit-3 met een RBI voor de Baltimore Orioles in de 3-2 overwinning op de Seattle Mariners.

* Ook een binnen geslagen punt voor Andrelton Simmons die tegen de San Diego Padres 1-uit-4 ging.

Overige wedstijden
Toronto Blue Jays @ New York Yankees 5-4
Washington Nationals @ Cincinnati Reds 4-2
Arizona Diamondbacks @ Philadelphia Phillies 2-4
New York Mets @ Milwaukee Brewers 2-0
Chicago White Sox @ Minnesota Twins 3-4
Miami Marlins @ Houston Astros 4-2
San Diego Padres @ Atlanta Braves 3-8

Standings
Naamloos

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen