Nieuw contract bindt Tarasenko acht jaar aan St. Louis Blues

Door

Detroit Red Wings v St. Louis Blues

Vladimir Tarasenko blijft acht jaar langer bij St. Louis Blues. De Russische winger tekende vandaag een nieuw contract bij de club waar hij restricted free agent was. Tarasenko komt voor gemiddeld $7,5 miljoen op de loonlijst te staan. Daarmee wordt hij de best betaalde speler bij St. Louis Blues.

Het nieuwe contract liet even op zich wachten, omdat Tarasenko in Rusland verbleef vanwege zijn eigen huwelijk. Nu het contract getekend is, mogen de Blues zeggen dat geduld wordt beloond. Tarasenko toonde zich dit seizoen een potentiële superster in wording met 37 goals en 36 assists, gecombineerd met een +27 rating in 77 wedstrijden. In de play-offs werden de Blues al in de eerste ronde uitgeschakeld door Minnesota Wild, maar met zes goals in zes duels was Tarasenko één van de lichtpuntjes in de play-offs.

De Rus eindigde op de topscorerslijst in het reguliere seizoen als tiende in de NHL. Tarasenko presteert tot dusver elk seizoen beter en beter en als hij die trend doorzet, dan lijkt dit contract een steal in wording voor de Blues. De winger werd in 2010 als 16de overall gedraft en scoorde in zijn carrière tot zover 135 punten in 179 wedstrijden.

McDavid en Eichel tekenen eerste contracten mcdavid draft Connor McDavid en Jack Eichel, de nummers één en twee in de afgelopen NHL Draft, hebben beide hun entry level contract ondertekend. McDavid (Edmonton) en Eichel (Buffalo) tekenden voor drie jaar. Bij zijn eerste training zag Connor McDavid meteen 7300 mensen op de tribunes zitten. Die mensen kwamen niet voor niets, want McDavid scoorde vijf van de 13 goals in totaal tijdens de eerste scrimmage. Verder maakte McDavid indruk met zijn gedrag na de training, door een souvenir aan een jonge fan toe te wijzen.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen