NHL Weekend Watch: Superbowl en Atlantic Division vs Metropolitan Division

Door

Detroit Red Wings v New York Islanders

Vorige week was het NHL All-Star Weekend. Maar dit weekend hebben we weer een gewoon programma. Met een vroeg programma op zondag in verband met Superbowl XLIX.  Welke wedstrijden kun je dit weekend kijken? SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch.

Vrijdag
Vannacht om 4.00 uur is de topper in het westen. De Chicago Blackhawks bezoeken de Anaheim Ducks. De Hawks begonnen de roadtrip in Californië woensdag tegen de Kings. De wedstrijd was van topniveau, alleen bleven de punten in Los Angeles. Naast een kleur op de gezichten, zullen ook punten in Californië gehaald moeten worden. De Blackhawks spelen zaterdag ook nog tegen de San Jose Sharks.

In Vancouver is om 4.00 uur een kleine reünie. De Buffalo Sabres gaan op bezoek bij de Canucks. Cody Hodgson en Zack Kassian zijn in 2012 geruild. Beiden waren destijds topprospects. Waarbij vooral Cody Hodgson veel potentieel werd toebedicht. Tot nu stellen beiden teleur en zijn nog geen Top Six materiaal. Het zal ook de eerste keer zijn dat Ryan Miller tegen de Sabres speelt. Het grootste deel van zijn carrière speelde Ryan Miller in Buffalo. Vorige winter wilde hij bij St. Louis niet spelen tegen zijn oude club. Dit keer is hij er klaar voor.

Zaterdag
De Canadiens zijn de toppositie in de Atlantic Division kwijt geraakt en staan nu tweede. Al scheelt het maar één punt en hebben ze drie wedstrijden tegoed. De Washington Capitals staan derde, maar dan in de Metropolitan Division. Ovechkin is lekker uit de All-Star Break gekomen. Door zijn goals deze week tegen de Penguins, is hij nu de topschutter in de NHL. De Canadiens en Capitals treffen elkaar om 19.00 uur.

Een uur later is er weer een wedstrijd tussen twee topploegen uit de Metropolitan Division en de Atlantic Division. Nu zijn het de Red Wings en de Islanders. De Islanders spelen sinds de start van het seizoen al erg goed. De laatste weken draait de motor van de mannen uit de Motor City ook op volle toeren. Ook zonder de geblesseerde Howard wordt de weg naar boven voortgezet. Zo wordt gewoon voor de 24e keer op rij de play-offs gehaald. En zo wordt de langste actieve play-off streak van Noord-Amerikaanse sporten voortgezet.

Zondag
Niet alleen op zaterdag zijn er middagwedstrijden in de NHL. Op zondag zijn er vier wedstrijden en de laatste start om 21.00 uur. En daarna kan de hele wereld gewoon de Superbowl kijken!

De Washington Capitals spelen, net als zaterdag om 19.00 uur. Dit keer komen de St.Louis Blues op bezoek. Het nieuws van de week in St. Louis was de pensionering van Martin Brodeur. De goalie had achteraf nooit een Blues-shirt moeten aantrekken. Hij zal dit seizoen afmaken “op kantoor” in St. Louis. Een positie in het management van de New Jersey Devils zal hoogstwaarschijnlijk volgen.

 

De mooiste affiche van zondagavond is die van de Nashville Predators tegen  de Pittsburgh Penguins. Om 20.00 uur treffen zij elkaar. Crosby is inmiddels weer terug na zijn blessure. Evgeni Malkin wordt nu nog niet verwacht. Waarschijnlijk zal hij volgende week wel spelen als de Penguins op een roadtrip door Canada gaan.

 

Foto: Getty Images

Ook leuk om te lezen