NHL Weekend Watch: In de winter vallen de Maple Leafs

Door

Minnesota Wild v Dallas Stars

Elke week zijn er heel veel wedstrijden in de NHL. Maar de meesten zijn op tijdstippen dat wij in Nederland heerlijk op een oor liggen. En vooral doordeweeks is het een hele opgave om wedstrijden te gaan kijken. Maar in het weekend? Dan hoeven we niet in alle vroegte op het werk te zijn! Dus welke wedstrijden kan je kijken? SportAmerika zet de leukste wedstrijden voor je op een rij in NHL Weekend Watch.

Vrijdag
Komende nacht spelen twee teams die precies in tegengestelde richting bewegen. Dan ontmoeten Toronto Maple Leafs en Columbus Blue Jackets elkaar. Toronto heeft een record van 2-8-0 in de laatste tien wedstrijden. Dit kostte ook de kop van coach Randy Carlyle. Het lijkt een trend te worden in Toronto om na een goede seizoenstart in de wintermaanden in te storten.

De Blue Jackets doen het met een record van 7-2-1 juist heel erg goed. En kijken na een slechte start juist weer omhoog. De Blue Jackets pakken veel punten dankzij goalie Sergei Bobrovsky. Daarnaast zijn Scott Hartnell en James Wisniewski goede mentoren voor de jonge spelers zoals Ryan Johansen.

Zaterdag
Net als vorig weekend vermaken de Boston Bruins ons weer met een bord-op-schoot-wedstrijd. Vanavond om 19:00 uur treden Patrice Bergeron & Co aan tegen Philadelphia Flyers. Rond kerst ging een filmpje “viral” van een jonge Flyers fan die een shirt van de Penguins kreeg. Dit is opgepikt door de Flyers en Claude Giroux.

Het komt niet vaak voor dat wedstrijden in de Western Conference in de avond worden gespeeld. Zaterdagavond zijn er echter twee!

Om 20:00 spelen de Predators tegen Minnesota Wild. Bij de Wild is het spelen van Zach Parise twijfelachtig. De vader van Parise, oud speler van Minnesota North Stars Jean-Paul Parise, is namelijk donderdagnacht overleden. Hoewel Zach uitkomt voor Team USA, was J.P. Parise Canadees. Zo kwam pa Parise onder andere voor Canada uit in de Summit Series van 1972 tegen de U.S.S.R.

Bij de Wild zit coach Mike Yeo op hete kolen. De kans dat Yeo voortijdig wordt ontslagen groeit. Zal hij dat zelf ook voelen?

Om 21:00 is de ontmoeting tussen de Dallas Stars en de Colorado Avalanche. De man in vorm bij de Avalanche is Semyon Varlamov. Na blessureleed is hij weer helemaal terug. Hoogtepunt was zijn 54 save shutout tegen Chicago eerder deze week. Vervolgens maakte hij afgelopen nacht 34 reddingen tegen de Ottawa Senators.

Dallas Stars aanvaller Antoinne Roussel leefde in de wedstrijd van donderdagnacht tegen Nashville mee met zijn landgenoten.

 

Zondag
Na de ontmoeting van donderdagnacht in Vancouver en vrijdagnacht in Calgary, ronden de Florida Panthers vandaag de roadtrip in West-Canada af. Dan staat namelijk de ontmoeting met Edmonton Oilers op het programma. Misschien dat Kevin Lowe en Craig MacTavish eens goed kunnen afkijken hoe ze het tij in Florida hebben gekeerd.

Foto’s: Getty Images

Ook leuk om te lezen